Speltips Aston Villa – Fulham 4/4: Måltorka

Axel Sjödin Publicerat: 4 april 2021

Aston Villa välkomnar Fulham till Villa Park på söndagseftermiddagen. Bortalaget kämpar desperat efter poäng för att ta sig upp från nedflyttningsplats.

Aston Villa - Fulham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

Aston Villa sitter bekvämt i mitten av tabellen och har redan sex poäng mer än vad man lyckades skrapa ihop under hela förra säsongen och dess dramatiska bottenstrid de knappt överlevde. Istället kan de blicka uppåt i tabellen och hade de inte förlorat mot Tottenham precis innan landslagsuppehållet så hade de mycket väl på allvar kunnat vara med i striden om Europa League-platser.

Villa har sett bra ut periodvis under säsongen men har på senaste hamnat i en formsvacka och har inte vunnit på sina fyra senaste matcher. Förlusten med 0-1 mot Sheffield United var lågvattenmärket och det tydligaste exemplet på att de länge har saknat spets offensivt för att verkligen kunna haka på lagen ovanför dem i tabellen.

Trots överväldigande bollinnehav och avslut på mål på lyckades de där inte spräcka nollan mot Sheffield och Aston Villa har endast fått in ett enda mål under sina fyra senaste matcher. Det målet var dessutom en så stor deflektion på försvararen att det räknades som självmål. Så nog har man haft problem med målskyttet.

Inför mötet mot Fulham nu så verkar det dock som att Jack Graelish äntligen verkar spelklar, vilket är efterlängtade nyheter för Aston Villas del och ett stort offensivt tillskott. Även Kortney Hause kan vara spelklar inför matchen, vilket endast lämnar Wesley på skadelistan. Den sistnämnda är också på bättringsvägen och har börjat träna igen men det lär dröja lite innan det är dags för Premier League-fotboll för hans del.

Varje poäng spelar roll för Fulham

Bortalaget har efter sin moralhöjande vinst mot Liverpool för tre omgångar sedan hunnit förlora mot Manchester City och Leeds sedan dess och är fortsatt i desperat behov av poäng där de kan få dem. Med tanke på hur deras spelschema ser ut med flera tuffa matcher mot Chelsea, Arsenal och Manchester United bland annat så är Aston Villa en match de måste sikta på att plocka poäng i.

I och med Newcastles förlust mot Brighton innan uppehållet så begränsade det striden om sistaplatsen till Fulham och Newcastle i nuläget och båda lagen kommer möta varandra i sista omgången där Fulham har hemmafördel. Det gäller att hålla sig inom räckhåll för att kunna avgöra det på Craven Cottage i slutet av maj för Scott Parkers mannar.

Det är inga nya skador för Fulhams del men Tom Cairney är fortsatt borta samtidigt som Bobby De Cordova-Reid och Marek Rodák är tveksamma till spel inför matchen mot Villa. Annars har Parker hela truppen till sitt förfogande och han borde sannolikt ge Aleksandar Mitrovic chansen att starta efter att han nätat fem gånger nu under VM-kvalet för sitt Serbien. Han har dock inte haft samma lycka i klubbspelet tidigare, så vi får se ifall han kan ta med sig självförtroendet.

Båda lagen har haft problem med målproduktionen och frågan är om Graelish comeback och Mitrovic landslagsform kommer kunna ändra på det. Det är som väntat ganska låga odds på ett underspel här, men istället kan man titta på BLGM-marknaden. Att spela på “Båda lagen gör mål – Nej” för 1.91 hos Betway känns som en värt spel när man tittar på hur det har sett ut för de båda lagen under den senaste månaden.

  Rygga spelet hos Betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.91
Bolag: Betway
Spelstopp: 17:30
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: