Speltips Aston Villa – Leeds 13/1: Omgången dras igång

Axel Sjödin Publicerat: 13 januari 2023

Helgens Premier League-omgång inleds med matchen mellan Aston Villa och Leeds under fredagskvällen.

Aston Villa - Leeds

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Medan saker och ting har tagit en positiv vändning för Aston Villas del så är det fortfarande svårt att få ett grepp om Leeds. Aston Villa har klättrat upp på elfte plats, och även om de har en bit kvar att gå innan de kan utmana om platser på den övre halvan så ser det ändå klart bättre ut än vad det gör för Leeds som återfinns tre placeringar nedanför med bara två poängs marginal ned till strecket.

Aston Villa åkte dock på en överraskande förlust mot League Two-laget Stevenage i söndags. Unai Emery ställde upp med en väldigt b-betonad elva, men allt såg ut att gå enligt plan då de närmade sig slutsignalen med en ledning. Två snabba mål från Stevenage i den 88:e och 90:e minuten ändrade dock på den saken, men med tanke på vilket material som Emery ställde upp med så har det inte särskilt stor relevans inför helgens möte.

I ligaspelet så har det varit stor succé för Emery sedan han tog över klubben då de samlat ihop tio poäng på de fem matcher som han har varit tränare. Det är nära en fördubbling av deras poängskörd och numera liknar de mer det Aston Villa vi förväntat oss att se med tanke på spelarmaterialet de besitter.

Att de bara fick med sig ett kryss hemma mot Wolverhampton i den senaste ligamatchen var kanske lite under förväntan, men med hemmafördel så ska de ses som klara favoriter här sett till deras form under senare tid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds saknar det lilla sista

Som sagt så är Leeds inte ett lag som är helt lätt att få grepp om. Det är måhända en klyscha vid det här laget, men de spelare underhållande och periodvis väldigt fin fotboll – det är bara trepoängarna som saknas.

De har bara två vinster på deras 14 (!) senaste ligamatcher, vilket kom som blixt från klar himmel mot Liverpool och Bournemouth i början av november. I övrigt så har de gång på gång misslyckats med att plocka de vinster som hade gett Jesse Marsch lite välbehövlig arbetsro. Frustrationen över resultaten märks tydligt hos ett lag som vill så mycket mer.

På bortaplan mot ett formstarkt Aston Villa så är det dock svårt att hoppas på för mycket för Leeds del. De spelar ofta jämna matcher, även mot bättre lag, men på bortaplan så ligger de på delad sista plats när det kommer till poängskörd och de räcker ofta inte riktigt till. För 1.98 hos Betsson så tycker jag att det är bra odds på ett utvilat Aston Villa här, som tagit tydliga steg i rätt riktning under Emerys ledning.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Aston Villa vinner
Odds: 1.98
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, fredag 13 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: