Speltips Aston Villa – Liverpool 4/10: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 4 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är två obesegrade lag som ställs mot varandra då Aston Villa tar emot Liverpool. De förstnämnda har börjat bra men den här prövningen lär bli för svår.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Aston Villa klarade livhanken i Premier League med en poängs marginal förra säsongen men nu har man vunnit sina två första matcher och kanske kan det ge en skjuts som kan bära hela säsongen.

Det var många nya spelare som skulle spelas samman i Dean Smiths lagbygge förra säsongen och den stora spelarrotationen var förmodligen en av de främsta orsakerna till att man inte fick det att stämma från start. Efter en svag inledning fick man sedan kriga i botten hela säsongen.

Den här säsongen ser man mer sammansvetsade och redo ut. I premiären besegrade man Sheffield United med 1-0 och i måndags vann man utan större problem med 3-0 mot Fulham. I torsdags spelade man också i Liga-cupen där ett reservbetonat lag föll mot Stoke med 1-0.

Nu väntar så en riktig värdemätare för Aston Villa då regerande mästarna Liverpool gästar. Ingenting tyder än så länge på att Liverpool skulle vara sämre eller mer mätta av den här säsongsinledningen att döma.

I premiären blev man nog en aning chockade av Leeds framfart men lyckades ändå vinna med 4-3. Därefter har de förmodade topplagen Chelsea och Arsenal besegrats utan några större bekymmer.

Även Liverpool spelade med ett reservbetonat lag en Liga-cupmatch i torsdags och för andra matchen i rad ställde man mot Arsenal. Matchen slutade 0-0 efter förlängning och Arsenal vann efter straffar.

Liverpool har nyförvärvet Thiago och nu också Mané corona-sjuka, samt därtill Oxlade Chamberlain på skadelistan medan Aston Villa saknar Björn Engels.

64 poängs marginal

Ingenting tyder så här långt på att Liverpool skulle ha tappat i slagstyrka jämfört med förra säsongen där man, i ärlighetens namn, var överlägsna alla andra lag. Snarare är känslan tvärtom.

För Aston Villas del är det på alla sätt enklare att överträffa sig själva den här säsongen. Man har både vunnit och hållit nollan i de två inledande ligamatcherna och av de prestationerna att döma kommer vi att få se ett klart solidare och bättre Aston Villa framöver.

Samtidigt lär det fortsatt vara en viss klasskillnad mellan de här lagen. Liverpool tog 99 poäng förra säsongen, vilket är hela 64 poäng fler än Aston Villa som skrapade ihop 35 poäng. Den differensen säger ändå en del om styrkeförhållandena.

Aston Villa har ställts mot Sheffield United och Fulham, som båda förlorat sina samtliga tre matcher, och gjort det bra men Liverpool är ett motstånd av en helt annan kaliber. Når Liverpool upp till sin normala kapacitet – och det finns ingenting som direkt talar för att man inte kommer göra det – så vinner man den här matchen med minst ett måls marginal.
Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Liverpool -1 (asian handicap)
Odds: 1.72
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:15, söndag 4 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: