Speltips Aston Villa – Manchester City 1/12: Nytänt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 1 december 2021

Ett nytänt Aston Villa tar emot Manchester City i den 14:e omgången av Premier League. Matchen spelas onsdagen den 1 december 2021 med avspark kl 21.15 på Villa Park.

Aston Villa – Manchester City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Steven Gerrard har fått en drömstart på sitt första jobb som manager i Premier League. Aston Villa stod på fem raka förluster när han tog över rodret och nu har man inkasserat två raka trepoängare.

Det har, utan tvekan, varit ett Aston Villa med ny energi sedan Gerrards tillträde. Efter att ha släppt in alldeles för många enkla mål har man i de två senaste matcherna sett betydligt mer fokuserade och metodiska ut. I helgen vann man med 2-1 borta mot Crystal Palace och dessförinnan slog man Brighton med 2-0 hemma.

Nu ställs man så på än tuffare prov då serietvåan Manchester City kommer till Birmingham. De har fem raka segrar bakom sig där man i söndags besegrade West Ham med 2-1 hemma. Dessförinnan vann man med samma siffror mot PSG i Champions League.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Gerrard-effekten

Aston Villa är på uppgång och nu väntar något av ett taktiskt eldprov för Steven Gerrard. Att hantera Pep Guardiolas Manchester City kräver något extra och historiskt sett har Aston Villa haft svårt att lyckas med det.

Senast lagen möttes vann Man City med 2-1 på Villa Park och i Manchester blev resultatet 2-0 till hemmalaget. Manchester City har vunnit de 7 senaste mötena lagen emellan och Aston Villa vann senast år 2013.

Man City står förstås också som klara favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. En rak tvåa ges till ett odds omkring 1.37.

Manchester City har dock inte varit helt orubbliga den här säsongen. Man föll ganska nyligen mot Crystal Palace på hemmaplan och man har spelare viktiga pjäser som De Bruyne och Torres samt eventuellt även Foden och Grealish på skadelistan. Den sistnämndes återkomst till Villa Park kan därmed mycket väl gå om intet.

Aston Villa släppte in ett mål på tilläggstid mot Crystal Palace senast men har därutöver hållit tätt bakåt i de två senaste matcherna. Man City har bara släppt in 7 mål på sina 13 matcher och man tillhör numera de mer målsnåla lagen i Premier League.

Gerrard lär vara ganska nöjd med det han har fått se i fråga om den defensiva organisationen så här långt. Där har Aston Villa höjt sig sedan han kom in och det lär också bli nyckeln om man ska lyckas få med sig någon poäng här.

Det mesta talar för en bortaseger men jag tror att ett nytänt Aston Villa kommer kunna stå upp väl här. Som jag ser det är det ett bra spelvärde på underspelen i den här matchen. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till fina 1.86 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.86
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 21:15, onsdag 1 december 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: