Speltips Aston Villa – Manchester United 9/5: Tufft schema

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2021

Manchester United åker till Birmingham för att möta Aston Villa som den första matchen i ett mycket hektiskt spelschema.

Aston Villa - Manchester United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det röda laget från Manchester bokade tidigare i veckan sin biljett till Europa League-finalen där de kommer att möta Villarreal i slutet av månaden. Trots att de förlorade i Rom med 2-3 så vann de med det sammanlagda resultatet 8-5 i målskillnad efter att ha kört över Roma hemma på Old Trafford. Det var en målrik semifinal minst sagt.

Laget fick lite välbehövlig vila förra helgen efter att mötet mot Liverpool ställts in på grund av protester från Manchester United-supportrar. Det är nog ingen som missat detta, men på grund av missnöjet med den planerade Superligan så vill supportrarna ha bort de amerikanska ägarna från Glazerfamiljen, vilket de visade genom att ta sig in på plan och på så sätt stoppa matchen.

Liverpoolmatchen blev alltså uppskjuten och ska spelas nu på tisdag, bara två dagar efter matchen mot Aston Villa och två dagar innan Manchester United ställs mot Leicester. Det är tre tuffa matcher inom loppet av fem dagar för United. Frågan är om de pallar trycket. Formen är det i varje fall inget fel på då de innan Leedsmatchen hade vunnit fem raka i ligan och nu har god marginal ned till Leicester på tredjeplats efter deras förlust mot Newcastle i fredags.

Det är inga direkta problem med skador i varje fall förutom på Anthony Martial, men Ole Gunnar Solskjær vilade inte särskilt många spelare mot Roma i returen så den kommande veckan kan bli tuff.

Horribel statistik för hemmalaget

Oturligt nog för Aston Villa så är de laget som är först ut i Manchester Uniteds tuffa spelschema och lär inte få möta några utmattade spelare ännu på söndag. Statistiken talar också sitt tydliga språk och det kommer antagligen inte bli en trevlig söndagseftermiddag för Aston Villa.

Manchester United har nämligen inte förlorat på bortaplan under hela säsongen så här långt och ifall de håller det hela säsongen ut så blir de det tredje laget i Premier Leagues historia att klara av detta. Även på Villa Park har de ett väldigt imponerande rekord där de inte förlorat sedan 1995. Det hade kanske varit poetiskt om Aston Villa bröt sviten och stoppade rekordet, men det är nog inte så mycket som tyder på det så hemmalaget stannat av en del formmässigt under våren.

En del av formtappet kan man nog hänvisa till Jack Grealish skada då han är oerhört viktig för laget och nu har varit borta under stora delar av våren. Nu på söndag hade man verkligen behövt honom tillbaka.

Det är svårt att argumentera emot Manchester Uniteds mycket fina form och den statistik de har i ryggen när de kliver in på Villa Park på söndag. De är det bättre laget och är välförtjänta storfavoriter mot ett Aston Villa i svajig form. För 1.84 hos Unibet är den raka tvåan klart spelvärd här.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester United vinner
Odds: 1.84
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:05
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: