Speltips Aston Villa – Newcastle 23/1: Hängmatch

Simon Pålsson Publicerat: 22 januari 2021

Det är hängmatch på schemat när Aston Villa spelar hemma mot Newcastle United i lördagens enda match i Premier League.

Aston Villa - Newcastle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Premier League-tabellen har haltat sedan starten och det är ett faktum so mvi lär få leva med ett bra tag, inte minst sedan ett par lag har fått reella problem med smitta i sina spelartrupper och därmed fått skjuta upp sina matcher.

Aston Villa har varit kanske allra värst drabbat och kunde inte spela matcher med sitt ordinarie seniorlag på tre veckor, något som inte minst gjorde att man kändes lite ringrostiga mot Manchester City senast när laget var tillbaka.

Det här gör också att man ligger lite efter i antalet spelade omgångar och för att komma ikapp spelas en av hängmatcherna denna FA-cuphelg, hemma mot Newcastle United. Det känns som ett viktigt möte för båda lagen, vars säsong står inför lite av ett vägskäl.

Aston Villa har varit imponerande starka, men är trots det bara ett lag på nedre halvan, med någon enstaka poäng upp till den övre halvan. Om man kan utnyttja sina hängmatcher kommer man att snabbt klättra och kanske, kanske kunna utmana om en Europaplats i slutändan. Även om det rimligen inte är målsättningen.

Newcastle United är strax över bottenstriden och vill göra sitt yttersta för att lämna den delen av tabellen bakom sig. En vinst mot Aston Villa skulle onekligen sätta laget i en mer gynnsam position.

Tunga tapp

Aston Villa kommer nu till spel utan John McGinn, efter att denne fick ett gult kort senast mot Manchester City och därmed är avstängd. Det var också ett spektakulärt uselt gult kort att ta, när han försökte fördröja att sätta igång spelet, något domaren inte gillade.

Kortney Hause är därutöver skadad och det är en spelare som vanligtvis startar matcherna. Matt Target, Wesley och Trezeguet ser inte heller ut att spela för hemmalaget.

I bortalaget finns det inte längre samma problem med avbräck. Nu är det Allan Saint-Maximin och Federico Fernandez som är lite tveksamma till spel, men i övrigt kan man formera sitt bästa lag.

Formen är direkt svag hos gästerna och jag kan inte se hur man ska vinna här. Därefter är 1,52 gånger pengarna på en hemmaseger inte värt det.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1.76 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,76
Bolag: CampoBet
Speltips: 21:00, lördag 23 januari 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: