Speltips Aston Villa – Southampton 1/11: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 31 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter fyra raka övertygande segrar gick Aston Villa på en mina mot Leeds senast. Nu väntar ett formstarkt Southampton i en match som bör komma att bli underhållande och relativt öppen.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Aston Villa hade full pott och 12-2 i målskillnad inför ligaomgång 5 mot Leeds förra fredagen. Där sprack dock den sviten då man svarade för säsongens sämsta insats när gästerna vann med 3-0.

Med en match mindre spelad än toppkonkurrenterna har Aston Villa, med sina 12 poäng, fortfarande haft bäst utdelning av samtliga i den, just nu, något oberäkneliga Premier League.

Aston Villa har alltså inte spelat sedan förlusten mot Leeds och har således kunnat träna och ladda om batterier under veckan som gått. Det lär behövas då ett Southampton som verkligen är på hugget gästar Villa Park för den tidiga söndagsmatchen.

Southampton kommer från en imponerande insats mot Everton senast. Man vann klart rättvist med 2-0 efter att, i princip, ha dominerat händelserna ifrån start till mål. Därmed har man tre vinster och ett kryss på de senaste fyra matcherna och totalt 10 poäng efter sex omgångar.

Bortalaget har Smallbone, Djenepo och Salisu på skadelistan medan Aston Villa lär komma att sakna Wesley, Heaton och Hause.

Jämnt men böljande

Förra säsongens nykomlingar och tillika bottenlag Aston Villa är kanske säsongens största överraskning så här långt. Man har inte bara vunnit 4 av de 5 inledande utan därtill har man även utklassat de regerande mästarna Liverpool, men efter en klart sämre insats mot Leeds senast ska det bli väldigt intressant att se hur man reagerar.

Southampton kunde, egentligen utan några större problem, manövrera ut Everton senast och det är tydligt att man har hittat en fin balans i sin 4-4-2-formation där anfallsduon Che Adams och Danny Ings är ett ständigt hot.

Ralph Hasenhuttls mannar har besegrat Burnley, West Bromwich och Everton samt kryssat mot Chelsea i de fyra senaste omgångarna och förutsättningarna inför det här mötet måste bedömas som väldigt jämna.

Om jag tvingades ta ställning så lutar det, som jag ser det, lite åt Southamptons fördel här men framförallt tror jag på en ganska öppen matchbild där inget av lagen kommer att hålla igen.

Southampton har hållit nollan i 3 av sina 4 senaste matcher men man har också släppt in 5 mot Tottenham och 3 mot Chelsea. Man är ett offensivt inriktat lag som står högt och pressar högt och det borgar oftast för underhållande och böljande matchbilder.

Detsamma kan, i stora drag, sägas om Dean Smiths Aston Villa. Senast släppte man in 3 mål mot Leeds men gick mållösa och även om jag tror att Southampton blir en tuff utmaning så har jag svårt att se att Aston Villa kommer gå mållösa på nytt.

Sammantaget ger detta att jag finner det klart sannolikt att båda lagen kommer göra mål och att det görs fler än 2.5 mål totalt.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 100 kronor tillbaka i cash!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.84
Spelstopp: 13:00, söndag 1 november 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: