Speltips Aston Villa – Southampton 5/3: Formstarka gäster

Martin Efvergren Publicerat: 5 mars 2022

Aston Villa tar emot ett formstarkt Southampton i Premier League. Matchen spelas lördagen den 5 mars 2022 med avspark kl 16:00 på Villa Park.

Aston Villa – Southampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför mötet mot Brighton på bortaplan i Premier League i lördags hade Aston Villa två raka förluster och endast en seger på de åtta senaste matcherna. Trenden såg, med andra ord, inte positiv ut, men här lyckades man ta en viktig seger med 2-0 tack vare en disciplinerad insats.

De två föregående matcherna hade man alltså förlorat och prestationerna var svaga. Först blev det förlust med 1-0 borta mot Newcastle och därefter med samma siffror hemma mot Watford.

Tack vare segern senast står man nu på 30 poäng efter 25 matcher, vilket ger en 13:e plats i Premier League. Nu gästas man av ett Southampton som tagit 35 poäng på 26 matcher och som sett riktigt starka ut den senaste tiden.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Southampton svarade för en helt okej höst men sedan årsskiftet har man höjt sig betänkligt. Under 2022 har man spelat tio matcher av vilka man vunnit sju, kryssat två och endast förlorat en match. Man har då mött, bland andra, Manchester City, Manchester United och Tottenham utan att förlora.

Sedan 1-1-matchen borta mot Man United i Premier League har man tagit tre raka segrar. I onsdags slog man ut West Ham ur FA-cupen efter seger med 3-1 hemma och dessförinnan hade man besegrat både Everton och Norwich med 2-0 på St. Mary’s.

Aston Villa och Southampton möttes senast i början av november. Det var då hemmalaget Southampton som gick segrande med 1-0 mot ett Dean Smith-lett Aston Villa.

Förutsättningarna är nu jämna inför det här mötet. Hos spelbolagen gäller Aston Villa som knappa favoriter då ett spel på hemmalaget ger omkring 2.38 gånger insatsen.

I min bok är det emellertid fördel Southampton här. Aston Villa fick en positiv effekt då Steven Gerrard tog över under tuff period i höstas, men på senare tid har man blandat och gett. Southampton trend är däremot oerhört stark och framförallt har man fått fart på sin offensiv.

I grunden är det här två offensivt inriktade lag och ett Southampton med självförtroendet på topp lär inte direkt parkera bussen här. Därför tror jag på en öppen matchbild och mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål till 1.86 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 5 mars 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: