Speltips Aston Villa – Tottenham 9/4: Formstarka gäster

Martin Efvergren Publicerat: 9 april 2022

Aston Villa tar emot ett formstarkt Tottenham Hotspur i Premier League. Matchen spelas lördagen den 9 april 2022 med avspark kl 18:30 på Villa Park.

Aston Villa – Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Aston Villa har tagit steg i rätt riktning under Steven Gerrards ledning, men man är fortfarande lite upp och ner. Efter tre raka segrar och 9-0 i målskillnad har trenden vänt i de tre senaste matcherna som man har förlorat. Efter 30 spelade matcher befinner man sig i mitten av tabellen vilket känns som en logisk placering för detta Villa.

Man kommer nu alltså till det här mötet med tre raka förluster bakom sig. I lördags föll man med 2-1 borta mot Wolverhampton och dessförinnan med 1-0 hemma mot Arsenal. Det gör att man befinner sig i något av ingenmansland inför de avslutande åtta omgångarna av Premier League.

Desto mer står nu spel för Tottenham Hotspur som går för att ta en Champions League-plats till nästa säsong.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spurs offensiv imponerar

Tottenham har blandat och gett en hel del, men Antonio Conte ser nu på allvar ut att ha hittat rätt. Man har vunnit sex av de åtta senaste matcherna i Premier League och har därmed satt ordentlig press på Arsenal i kampen om fjärdeplatsen.

Sedan bortaförlusten mot Manchester United har Spurs radat upp tre raka klara segrar. I söndags körde man över Newcastle hemma då man vann med hela 5-1. Dessförinnan tog man viktiga poäng då man slog toppkonkurrenten och lokalrivalen West Ham med 3-1 hemma.

Aston Villa och Tottenham möttes senast i oktober då båda lagen leddes av andra tränare. Espirito Santos Spurs vann då mot Dean Smiths Villa med 2-1 i London.

Mycket har alltså skett sedan dess och det har skett en positiv utveckling hos båda lagen. Det är emellertid svårt att se något annat än att Tottenham bör ses som favoriter. De har den bättre formen och de har betydligt mer att spela för.

Framförallt har offensiven lossnat för Spurs den senaste tiden där Dejan Kulusevski har varit starkt bidragande till den utvecklingen. På de sex senaste ligamatcherna har man gjort totalt 21 mål och man har gjort minst två mål i samtliga dessa matcher.

Jag tror på en öppen matchbild här mellan två lag som lär vara offensivt inriktade. Tottenham har skaffat sig ett positivt momentum och jag tror man kommer kunna fortsätta surfa på den vågen. Mitt spel blir att Tottenham gör över 1.5 mål till 2.07 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham över 1.5 mål
Odds: 2.07
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 9 april 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: