Speltips Aston Villa – West Brom 25/4: Ångestderby

Axel Sjödin Publicerat: 24 april 2021

Båda lagen jagar desperat poäng i vårens upplaga av West Midlands derby mellan Aston Villa och West Bromwich.

Aston Villa - West Brom

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Aston Villa har länge hängt på och hotat om Europaplatser tillsammans med ett flertal andra lag bakom toppen. Drömmen om Europa börjar dock så sakteligen att glida dem ur händerna efter två raka förluster nu mot Liverpool och Manchester City. De har fortfarande en eller två matcher mindre spelade än lagom ovanför dem, men det gäller att plocka trepoängare nu då det inte finns utrymme för annat längre.

Det såg bra ut mot City då John McGinn gav Aston Villa ledningsmålet efter bara 20 sekunder på klockan i onsdags. Ligaledarna lyckades dock vända under första halvleken till slutresultatet 1-2 och Villa fick gå tomhänta från matchen. Efter två tuffa matcher hoppas dock Dean Smiths mannar att de kan vända på trenden mot det något lättare motståndet West Brom.

Aston Villa har dock haft problem sedan Jack Grealish ådrog sig en skada i mitten av februari och har inte sett lika vassa ut utan honom. Han är fortfarande borta tillsammans med Trézéguet och Morgan Sanson på skadelistan. Även Matthew Cash är otillgänglig då han drog på sig ett rött kort mot Manchester City och därmed är avstängd i detta mötet.

Det finns fortfarande lite hopp hos West Brom

West Brom överraskade alla när de krossade Chelsea på Stamford Bridge i början av månaden med 5-2 efter att Chelsea reducerats till tio man tidigt i matchen. De följde upp det resultatet med en imponerande 3-0 seger mot Southampton veckan därpå och väckte återigen liv i drömmen om att få stanna i Premier League en säsong till.

Överkörningen från Leicester senast i en match som The Baggies förlorade med 0-3 tog dock vinden ur seglen något. De har fortfarande nio poäng upp till säker mark och endast sex omgångar på sig att försöka åtgärda det. Sheffield är redan ute och ifall inte ett mirakel inträffar så står West Brom snart på tur.

Det är i alla fall inte skadeläget som kommer stoppa West Brom från sina ambitioner då Branislav Ivanovic är det enda namnet som Sam Allardyce inte har till sitt förfogande inför mötet mot Aston Villa.

Trots de två chockvinsterna tidigare under månaden så känns det lite som att luften borde ha gått ur West Brom lite och Aston Villa borta borde vara numret för stora för nästjumbon. West Brom har dessutom bara vunnit två matcher på bortaplan under hela säsongen och har verkligen inget imponerande bortafacit. Vi spelar därmed på en rak etta här för 1.97 hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Aston Villa vinner
Odds: 1.97
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: