Speltips Aston Villa – Wolverhampton 4/1: Spansk tränarduell

Axel Sjödin Publicerat: 4 januari 2023

Ett Aston Villa med gott självförtroende tar emot det nedflyttningshotade Wolverhampton under onsdagen.

Aston Villa - Wolverhampton

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Unai Emery och Julen Lopetegui möts för andra gången den här säsongen, men den här gången med varsitt nytt lag i Premier League istället för i La Liga. De båda spanska tränarna har redan lyckats göra avtryck på sina respektive klubbar och ser ut att ha fått dem att gå i rätt riktning.

Det har blivit succé för Emery hittills i Aston Villa då han redan nära inpå har fördubblat klubbens poängskörd under de fyra matcherna han har lett dem. Det har inte heller varit mot några dussinlag han har plockat poäng. De har slagit Manchester United hemma samt Brighton och Tottenham på bortaplan. Förlusten mot Liverpool direkt efter uppstarten är absolut ingenting som sinkar hans fina facit.

Vinsten mot Tottenham senast kom dock till ett pris då både John McGinn och Douglas Luiz fick lämna planen efter att ha åkt på smällar, men det verkar inte ha varit något allvarligt i någon av fallen. Huruvida de är spelklara inför matchen mot Wolverhampton är dock fortsatt oklart. Jacob Ramsey är även han borta, men närmar sig sin återkomst.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wolverhampton saknar fortfarande udden i offensiven

Den före detta Sevilla-tränaren Julen Lopetegui har även han under sin korta tid som tränare fått Wolves att visa lite positiva tecken igen, men sett till spelarmaterialet så har han en klart svårare uppgift framför sig än sin spanska tränarkollega.

Wolverhampton tog en blytung trepoängare borta mot Everton i Lopeteguis första match vid rodret, men ligger fortsatt på nedflyttningsplats och har mycket jobb framför sig innan de potentiellt kan slå sig fria från bottenstriden.

Vinsten mot Everton kom dock med minsta möjliga marginal efter ett sent avgörande på tilläggstid från Rayan Aït-Nouri. Målskyttet lär fortsatt vara ett problem för Wolves, delvis på grund av spelarmaterialet, men också för att det offensiva spelet inte riktigt var Lopeteguis styrka i Sevilla. Det var framförallt defensiven som ledde Sevilla till stora framgångar och defensiven var det inte heller något fel på när Wolves ställdes mot United i förra omgången. De höll matchen mållös länge och kunde utmana storlaget, men föll tillslut efter ett mål från Marcus Rashford framåt matchens slut.

I vanlig ordning när man tar över en krisande klubb så lär defensiven vara högsta prioritet för Lopetegui, inte minst i en match där de är nederlagstippade som den på onsdag. För 1.80 gånger pengarna så tycker jag därmed att underspelet ser rätt lockande ut hos Bet365.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, onsdag 4 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: