Speltips Atletico Madrid – Athletic Bilbao 19/2: Tillknäppt

Axel Sjödin Publicerat: 19 februari 2023

Söndagen bjuder på ett atletiskt möte från Wanda Metropolitano där Atlético Madrid välkomnar Athletic Club.

Atlético Madrid - Athletic Bilbao

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Ifall gästande Athletic Club vill behålla något hopp om att kunna vara med och slåss om topp fyra-placeringar så gäller det framförallt att inte förlora den här matchen. De är i nuläget sex poäng bakom Atlético Madrid på fjärdeplatsen och har inte råd att låta dem utöka det försprånget till nio.

Atleti har lyckats skaffa sig en liten buffert på fyra poäng ned till närmast jagande lag, efter att ha radat upp fem matcher utan förlust där de har hämtat hem elva poäng. De gör precis vad som krävs för att hålla sig kvar bland topp fyra-placeringarna – inte mer och inte mindre. Spelet känns inte alls särskilt övertygande och Diego Simeone verkar inte veta vilken formation eller startelva som han vill ställa upp med, men trots detta så fortsätter de att plocka poäng.

I och med att de är utslagna ur både Champions League och cupen så har de bara ligaspelet kvar att fokusera på och allt annat än en topp fyra-placering hade varit under all kritik. De behöver också stärka sitt facit hemma på Wanda Metropolitano, där de inte alls sett särskilt imponerande ut i år. En klar majoritet av deras poäng har faktiskt plockats i bortamatcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Athletic Club har studsat tillbaka

De baskiska gästerna har lyckats repa sig bra igen efter en tuff period. Athletic Bilbao hade inte en enda vinst i ligaspelet under januari, men de mötte också tufft motstånd i flera av matcherna. De åkte på tre raka förluster då de ställdes mot Real Sociedad, Real Madrid och Celta Vigo, men har svarat med två segrar mot Cádiz (4-1) och Valencia (1-2).

Det gör att de har studsat tillbaka i kampen om Europaplatserna, där de har gått förbi både Villarreal och Osasuna i tabellen. Förlorar de på Wanda Metropolitano så lär de dock få sikta in sig på Conference- eller Europa League istället, antingen genom ligaspelet eller genom cupen där de ställs mot Osasuna i semifinal i mars.

Båda lagen är i stort sett skadefria inför detta mötet och ingen av dem har haft matcher mitt i veckan som påverkar helgens form. Det är med andra ord med goda förutsättningar som dessa båda lag drabbar samman.

Atlético är ganska klara favoriter, trots sitt dåliga hemmafacit. Men Athletic Club brukar inte vara det lag som åker och slår ett storlag på bortaplan direkt. Underspelet är ingen dum idé här då det bara gått över 2,5 mål i en av Atletis sju senaste matcher samtidigt som baskerna är kända för sin defensiv. Vi kryddar underspelet med dubbelchans 1X och får då oddsen 1.96 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 2,5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:30, söndag 19 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo