Speltips Bournemouth – Chelsea 17/9: En reaktion behövs

Axel Sjödin Publicerat: 16 september 2023

Bournemouth ställs återigen mot tufft motstånd då Chelsea kommer på besök till Vitality Stadium under söndagen.

Bournemouth - Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har inte varit den mest övertygande starten på säsongen för Rayo Vallecanos före detta succétränare Andoni Iraola, detsamma kan dock verkligen sägas för Chelseas Mauricio Pochettino. Inget av lagen lär vara nöjda med säsongsinledningen, men tar nu sikte på nya poäng på söndag.

Bournemouths senaste insats borta mot Brentford var inte dålig, och de fick nästan med sig samtliga tre poäng. De hade ledningen fram till den 93:e minuten, men då kunde Bryan Mbeumo trycka dit en välförtjänt kvittering. Spelet har inte sett direkt dåligt ut, men två poäng på fyra matcher är trots allt inte särskilt lovande.

Iraola kommer dock att ha mycket tid på sig att förbättra situationen, och de har först och främst mött motstånd som är med på den övre tabellhalvan hittills. Bournemouth känns trots allt lite spännande i år, men det återstår att se ifall de kan leverera mot sina förväntade bottenkonkurrenter. Nu har de tre raka matcher mot tufft motstånd i form av Chelsea, Brighton och Arsenal, och här får de vara glada över alla poäng de kan få.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea bör kunna studsa tillbaka

Man ska absolut inte dra för stora växlar ännu, men hittills har Chelsea inlett säsongen som de avslutade den förra. Mauricio Pochettino har föga förvånande fått mycket uppbackning av ledningen, som inte har snålat in på spelarköpen, men Chelseas svårhanterade trupp verkar fortfarande ha stora problem med att leva upp till sin uppenbara potential.

Det såg rätt bra ut i öppningsmötet mot Liverpool, men trots det har de bara fått med sig en enda seger på deras fyra inledande matcher, och att besegra Luton är inte särskilt imponerande. Det var dessutom en seger som följdes upp av en väldigt tung förlust hemma mot Nottingham Forest, där Anthony Elanga lyckades trycka in matchens enda mål, trots en total Chelsea-dominans i spelet.

Chelsea har inte haft några som helst problem med att kontrollera matchbilder, men har inte alls varit tillräckligt effektiva i varken offensivt eller defensivt straffområde. Pochettino har dessutom upp till tio skador att förhålla sig till tidigt under säsongen, och framförallt Reece James är ett tungt avbräck.

Chelsea behöver i alla fall en reaktion efter den senaste förlusten mot Forest, och Bournemouth är ett någorlunda tacksamt motstånd när de verkligen behöver en trepoängare. Iraolas lag har inte riktigt kommit in i säsongen på rätt sätt, och för 1.84 gånger pengarna hos Betinia tycker jag trots allt att den raka tvåan ser rätt bra ut här. Jag har svårt att se Chelsea göra samma plattmatch som sist.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner
Odds: 1.84
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 17 september
TV: 
Stream:  viaplay logo