Speltips Bournemouth – Leicester 8/10: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 8 oktober 2022

AFC Bournemouth tar emot Leicester City i den nionde omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 8 oktober 2022 med avspark kl 16:00 på Vitality Stadium.

Bournemouth – Leicester

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Bournemouth fick en rätt stökig start på säsongen i återkomsten till Premier League. Scott Parker fick sparken efter 9-0-förlusten mot Liverpool och därefter har man återfunnit stabiliteten under Gary O’Neils ledning.

O’Neil har nu lett Bournemouth i fyra matcher och är alltjämt obesegrad. Man tog en oerhört viktig seger borta mot Nottingham Forest och därutöver har man spelat oavgjort. Förra helgen tog man emot Brentford i en mindre välspelad match som slutade mållös. I omgången dessförinnan kämpade man sig till 1-1 borta mot Newcastle.

Bournemouth har därmed spelat ihop nio poäng på åtta ligamatcher, vilket får sägas vara en okej utdelning med tanke på turbulensen som varit.

Leicester gäller som favoriter

Leicester City har, trots idel motgångar, valt att hålla kvar vid Brendan Rodgers och kanske är man nu på rätt köl igen. Insatsen hemma mot Nottingham Forest i måndags var i alla fall ett stort steg i rätt riktning då man, med klara 4-0, kunde ta säsongens första seger i Premier League. Därmed står man på fyra poäng och är fortsatt på nedflyttningsplats.

Offensiven har inte varit Leicesters problem den här säsongen, men det faktum att man kunde hålla nollan senast var nog väldigt betydelsefullt. På de två föregående matcherna hade man släppt in totalt elva mål mot Brighton och Tottenham, två matcher där det såg, mer eller mindre, uppgivet ut bland Leicester-spelarna.

Efter att ha klarat av en nykomling så väntar nu en annan och Leicester går in i det här mötet som favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på gästerna ger omkring 2.14 gånger insatsen.

Bournemouth har emellertid täppt till bakåt på sistone och jag räknar med att man kommer stå upp på ett bra sätt även här. Brendan Rodgers och hans manskap har säkerligen fått en boost efter segern senast, men de ligger alltjämt illa till och alla problem är förstås inte lösta i och med en gedigen insats.

I mitt tycke känns utgången oviss, men jag tror att Bournemouths riskminimerande fotboll kommer att bidra till en mer tillknäppt matchbild. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till fina 2.02 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.02
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 8 oktober 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: