Speltips Bournemouth – Newcastle 1/7: Tätt möte

Simon Pålsson Publicerat: 1 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

AFC Bournemouth eller Newcastle? Det är frågan inför veckans omgång i Premier League där lagen möts onsdagen den 1 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är ny månad, och ännu mer sommarfotboll som nu står på schemat i engelska Premier League. Det är vi sannerligen inte vana vid, och det är minsann inte spelarna heller. Men varför klaga när man får se bra fotboll även mitt i sommartiderna?

Ett av flera möten den här onsdagen, det är alltså en så kallad mid week-omgång även den här veckan, spelas på Vitality Stadium mellan hemmalaget AFC Bournemouth och Newcastle. Två lag som är svårplacerade, och två lag som blandar bra prestationer med klara bottennapp.

Om vi ser till tabellen bevisar den att säsongen varit misslyckad för hemmalaget, då man nu ligger på nedflyttningsplats och att man kommer att tappa sin status som lag i Premier League om det här fortsätter. Just nu är man på samma poäng som West Ham över strecket, och Watford (en poäng) och Brighton (sex poäng) finns inom räckhåll. Men då gäller det att börja vinna matcher.

Därtill har man sett stabbiga ut efter omstarten och står nu på två raka förluster, med noll gjorda mål framåt och totalt tre insläppta. Då har man i för sig spelat mot svårspelade lag som Crystal Palace och Wolverhampton, men Eddie Howe hade förväntat sig (och hoppats på) en väsentligt starkare uppstart nu när fotbollen är tillbaka med full kraft igen.

Newcastle kan andas ut

Men känslan är att Newcastle, som inför den här omgången har tolv poäng ner till nedflyttningsplatserna, kan andas ut och i stället blicka upp i tabellen. För i deras läge är det närmare uppåt än nedåt.

Däremot kan man inte ropa hej än, men försiktigt börja andas ut och spela en mer avslappnad fotboll. Det är sällan en nackdel.

Efter omstarten har man sett ganska starka ut, med 3-0-vinst hemma mot Sheffield United, ett kryss mot Aston Villa och sen dessvärre ett uttåg i FA-cupen mot Manchester City i kvartsfinalen. Med andra ord är det ett stabilt lag med god form som tar sig an AFC Bournemouth på bortaplan den här onsdagen.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till 1,74 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 1 juli
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo