Speltips Brentford – Arsenal 13/8: Premier League-premiär

Axel Sjödin Publicerat: 13 augusti 2021

Nykomlingen Brentford gästas av Arsenal i den efterlängtade säsongspremiären av Premier League.

Brentford - Arsenal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ännu en Londonklubb har hittat upp till Premier League då Brentford spelar sin första match i högstaligan sedan 1947 på fredagskvällen och får äran att inviga säsongen. Nykomlingarna börjar dock inte med en lätt match då Arsenal kommer på besök till Brentford Community Center.

Man ska nog dock inte underskatta ligatrean från Championship i våras då deras försäsong sett väldigt bra ut till skillnad från Arsenals. Vänskapsmatcher är alltid vänskapsmatcher men med vinster mot Valencia och Watford och ett kryss mot självaste Manchester United på Old Trafford så har de fått många att höja på ögonbrynen en aning.

Arsenals försäsong har tvärtom inte alls varit något att skriva hem om, de har nämligen inte vunnit några av sina fyra matcher de spelat. Tre förluster mot Hibernian, Chelsea och Tottenham kan inte direkt ha höjt moralen heller även om man såklart ska ta dessa matcher med en nypa salt.

Brentford i öppningsmatchen kommer antagligen inte att bli en så lätt uppgift som många verkar tro. Arsenal är det klart bättre laget på papperet såklart, men av nykomlingarna är Brentford troligtvis laget som kan överraska mest, trots att de blev det sista laget som blev klart för spel i Premier League.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svårt att se Arsenal utmana toppen

Brentford har fått behålla många av de spelare som tog upp dem till Premier League och kan mycket väl göra skada även där. De gjorde flest mål av alla lag i Championship i fjol och deras stjärnanfallare Ivan Toney slog målrekord i andraligan med sina 33 fullträffar under säsongen. Dessutom har norska Kristoffer Ajer värvats in till att spela med Pontus Jansson i backlinjen, vilket kommer bli roligt att följa.

Arsenal har dock även de värvat stort i defensiven med Ben White då klubben blivit av med både David Luiz och William Saliba under sommaren. Som tur är för Arsenal så behöver de inte riktigt samma bredd på truppen i år i alla fall då det kommer att bli en annorlunda säsong utan något Europaspel alls. Istället kommer de att ha full fokus på ligaspelet, vilket behövs med tanke på hur de senaste säsongerna sett ut i ligan.

Mikel Arteta är pressad att leverera resultat, men Arsenal är kort och gott inte starka nog till att kunna utmana i toppen mot lag som Liverpool, Chelsea och de båda Manchesterlagen. Med all förmodan kommer de att vara med och slåss om placeringar till Europa League framåt vårkanten, men det är svårt att se dem högre än så.

Det finns en liten möjlighet för en skräll här skulle jag säga och spelvärdet på dubbelchansen 1X är inte dumt då säsongsinledningar alltid bjuder på en del överraskningar. Men vi väljer istället att titta på BLGM-marknaden då Brentford är vassa framåt med Toney i spetsen samtidigt som det ska mycket till för att de ska hålla borta Arsenal från målet i 90 minuter. Att båda lagen gör mål spelas alltså för 1.75 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: