Speltips Brentford – Fulham 6/3: Slaget om Europaplatserna

Axel Sjödin Publicerat: 6 mars 2023

Brentford och Fulham gör upp om viktiga poäng när de avslutar Premier League-omgången under måndagskvällen.

Brentford - Fulham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både Brentford och Fulham är i allra högsta grad fortfarande med och slåss om Europaplatserna. Fulham ligger för närvarande på sjunde plats, medan Brentford ligger på nionde – fyra poäng bakom. Brentford har dock två hängmatcher och har väldigt goda möjligheter att klättra i tabellen ifall de lyckas ta tre poäng nu på måndag.

Men Brentford har trots allt glidit lite längre ifrån topp sju och deras chanser till Europaspel ser inte lika lovande ut som de gjorde för någon månad sedan. Detta trots att de är obesegrade i elva (!) raka ligamatcher och alltså inte har förlorat sedan i oktober. Det har dock varit lite för många kryss för att kunna vara med och konkurrera om topplaceringarna då tre av deras fyra senaste matcher har slutat lika.

Även om det var väldigt starkt att få med sig en poäng på Emirates för två omgångar sedan så var de nog inte lika nöjda med att med nöd och näppe ha lyckats rädda en poäng hemma mot Crystal Palace i den förra omgången.

Deras chanser till att utmana om Europaplatserna hänger också mycket på beslutet kring Ivan Toneys eventuella avstängning efter att ha brutit mot FA:s regler kring spel på matcher. Men än så länge så är han med på planen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fulham har haft marginalerna på sin sida

Även Fulhams chanser till att sno åt sig en av Europaplatserna tog sig en liten törn för ett tag sedan, men de har lyckats klamra sig kvar ganska bra i tabellen sedan dess. Den tunga vinsten borta mot Brighton för två omgångar sedan var livsviktig, men då de har två matcher fler spelade än lagen under dem så är känslan att de lever lite på lånad tid.

Det ska också sägas att de verkligen hade marginalerna på sin sida när de fick med sig tre poäng från the Amex. Detsamma kan också sägas om matchen borta mot Chelsea för en månad sedan. Fulham har varit effektiva, men sett till spelet så tror jag inte att de kommer att hålla hela vägen in i maj i kampen om Europaplatserna och nu väntar två tuffa matcher mot Brentford och Arsenal där de mycket väl kan börja halka efter.

Att Fulham saknar den avstängde João Palhinha inför mötet är också ett tufft besked, men vi får se ifall Fulham kan trolla med sig ett poäng här ändå. Jag tror i alla fall att Brentford löser detta och den raka ettan kan vara ett bra spel här. Men vi satsar istället på dubbelchans 1X kombinerat med under 2,5 mål för 2.36 gånger pengarna hos Lucky Sports, då båda lagen har spelat ganska målsnåla matcher under senare tid, samtidigt som matchen har stor betydelse.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 2,5 mål
Odds: 2.36
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, måndag 6 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo