Speltips Brentford – Liverpool 2/1: Tungt avbräck

Axel Sjödin Publicerat: 2 januari 2023

Brentford ställs mot ännu ett storlag då Liverpool gästar Gtech Community Stadium under måndagen.

Brentford - Liverpool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både Brentford och Liverpool gick segrande ur årets sista match och har formen med sig in i det nya året. Liverpool har sin femte raka seger för ögonen när de gästar London under måndagen, men Brentford har tagit poäng mot tre tuffa motståndare på raken och har visat att de verkligen inte är lätta att besegra.

Liverpool löste som sagt sin fjärde raka seger senast då de slog Leicester hemma med 2-1 i fredags. Det var dock en uppvisning som främst präglades av missade chanser från Liverpools sida. Båda deras mål kom från snöpliga självmål av stackars Wout Faes i Leicester som inte hade en lätt dag på jobbet.

Liverpools anfallsspel har sett bra ut på senaste, men effektiviteten har varit väldigt varierad. Kombinerat med ett mindre tillförlitligt försvarsspel så gör det att Liverpool känns ganska ojämna och opålitliga i sina prestationer, trots att de nu har lyckats ta fyra raka trepoängare. De har en väldigt stark trupp och visar regelbundet upp perioder av briljans, men är lite luriga när det kommer till att spela på dem.

De har redan en hel del spelare borta och Harvey Elliott och Andrew Robertson åkte på smällar mot Leicester, vilket gör att de också kan behöva vilas under måndagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brentford är en svår nöt att knäcka

Brentford tog en tung seger borta mot West Ham senast och hänger kvar på den övre tabellhalvan efter flera imponerande resultat. I deras tre senaste matcher har de dessutom kryssat mot Tottenham och vunnit borta mot Manchester City precis innan uppehållet. De är med andra ord ett riktigt hot även mot storlagen.

Av de sex mål som gjorts i dessa tre matcher så har det varit Ivan Toney som stått för fyra av dem, vilket visar hur central han är för deras framgångar. Att han fick bäras av planen på bår mot West Ham är därmed ett väldigt tungt besked för klubben och det påverkar såklart deras chanser avsevärt inför måndagens drabbning.

Brentford har i alla fall bara förlorat en enda hemmamatch hittills och sett till hur Liverpool vann sin senaste match så tycker jag att gästerna står lite väl lågt i odds inför det här mötet, med eller utan Toney på plan.

Liverpool har släppt in mål i sex raka ligamatcher och deras vågade försvarsspel straffar sig med jämna mellanrum. Därmed tycker jag ändå att oddsen på att båda lagen gör mål för 1.71 hos Bethard har någorlunda bra spelvärde.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.71
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, måndag 2 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: