Speltips Brentford – Tottenham 13/8: Framåtlutat

Axel Sjödin Publicerat: 12 augusti 2023

Brentford och Tottenham ställs mot varandra i premiäromgången på Gtech Community Stadium under söndagen.

Brentford - Tottenham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Harry Kanes flytt till Bayern München är det som har dominerat media inför matchen, vilket har tagit lite fokus från premiären i Tottenham-lägret. Det är i alla fall jämna förutsättningar då Brentford får klara sig utan sin stora anfallsstjärna Ivan Toney under hösten och oddsen hos spelbolagen är väldigt jämna inför söndagens match.

Tottenham brottades med tränarfrågan under hela fjolårssäsongen, men inför hösten är det återigen en ny tränare på plats då den tidigare Celtic-tränaren Ange Postecoglou ska försöka ta laget till nya höjder. Vi har fått se en försäsong med gott om mål, vilket är en stark kontrast till vad Antonio Conte förespråkade i fjol.

Postecoglou har också blivit anförtrodd med flera tunga nyförvärv i form av James Maddison, Pedro Porro och Micky van de Ven. Men offensivt finns det trots allt en del frågetecken, inte minst efter att Harry Kane nu har lämnat. Richarlison har inte imponerat, och även om Dejan Kulusevski har sett bättre ut så behöver de förmodligen ta in en ersättare till Kane om de ska kunna utmana om högre positioner.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brentford saknar även de sin offensiva stjärna

Brentford avslutade fjolårssäsongen med bara en poäng mindre än Tottenham, men frågan är om de kan upprepa de framgångar de har haft under de två tidigare säsonger de har varit uppe i Premier League. Som tidigare nämnts så får de klara sig utan Toney under de kommande månaderna, samtidigt som de har tappat sin kapten i form av Pontus Jansson som lämnade för Malmö under sommaren.

Thomas Frank är i alla fall kvar på tränarbänken, vilket lär vara en viktig grund att fortsätta bygga utifrån. Försäsongen har sett okej ut, även om vinsterna har uteblivit. Oavgjorda resultat mot Aston Villa och Lille i deras två senaste matcher är inte dåligt på något vis och Brentford bör återigen kunna undvika allt vad nedflyttningsstrid heter ifall de kan komma i närheten av den nivå de visat upp tidigare.

De har också haft ganska bra resultat mot just Spurs under de senaste säsongerna. Detta kommer inte att bli en lätt match för gästerna, och det ska bli intressant att se hur dessa två tränare väljer att tackla matchen. Att döma av det vi har sett från Postecoglou tidigare så finns det goda chanser på många mål i matchen, med eller utan Kane och Toney. För 1.70 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på att matchen slutar med över 2,5 mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 13 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logo