Speltips Brighton – Arsenal 29/12: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2020

Arsenal har lite vind i sina segel efter helgens derbyvinst, men det råder ändå ångestläge inför mötet med Brighton den 29 december 2020 i Premier League.

Brighton - Arsenal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway.

Man kan inte klaga på den här inledningen i Premier League utifrån ett neutralt, spänningsfokuserat perspektiv. Om man är ute efter underhållning, och uppskattar när serien inte är förutsägbar eller given på förhand, har det här varit ett år lite utöver det vanliga.

Med rådande omständigheter kring fotbollen är det kanske inte konstigt, men det är också uppenbart att olika lag har kunnat hantera det på olika bra sätt. Flera storklubbar har exempelvis haft svårt att motivera sina spelare.

Om det är förklaringen till den kräftgång som Arsenal har haft, eller om man bara har en manager vars spelidé antingen inte håller eller inte har satt sig, låter vi kanske vara osagt just nu. Men vi kan konstatera att det här inte är ett lag att räkna med eller lita på.

Det kvittar i mina ögon att man slog Chelsea i helgen. För enligt mig är det ett lika illa fungerande lag, men med klart bättre spelartrupp. I det fallet sätter man också sin bästa offensiva spelare, Olivier Giroud, på bänken. Vansinne, kan man verkligen tycka.

Arsenal är helt enkelt inte lika bra som förr och även om man vann derbyt i helgen vågar jag inte lita på att man kan städa av ett svårspelat motstånd som Brighton.

Brighton har hela sju oavgjorda matcher hittills och hade man bara kunnat vinna ett par av dessa tighta matcher hade det sett bättre ut. En vinst här skulle dock göra att man får lite andrum neråt. Annars får man nog ta och inse att det är bottenstrid som gäller för detta spännande lagbygge.

Målspelet lockar på förhand

I stunder känns det som att Brighton har en höjd som få andra lag i den nedre delen av tabellen kan mäkta med, men samtidigt har man förtvivlat svårt att vinna sina matcher. Det visade sig inte minst senast mot West Ham United då man trots spelmässigt övertag bara fick med sig 2-2.

I den matchen fanns bland annat Aaron Connoly utanför laget, men nu har man vissa förhoppningar om att kunna släppa in honom i spel igen. Däremot vågar man inget lova inför mötet med Arsenal.

Då ska man också ha med sig att Florin Andone och José Izquierdo fortfarande inte är speldugliga, medan Tariq Lamptey och Adam Lallana (två nyckelspelare i sina bästa dagar) också är på skadelistan numera.

I Arsenal råder osäkerhet kring hur laget ska formeras efter vinsten mot Chelsea i helgen. Det rimliga vore kanske att låta samma spelare få chansen igen? Mikel Artetas försök att röra om i laget lyckades verkligen och det vore kanske konstigt att inte köra vidare på något liknande här.

Det man ska ha med sig är att Thomas Partey, David Luiz och Gabriel Magalhaes av lte olika skäl inet kan spela matchen. Det ser inte heller ut som att Willian är aktuell för spel. Däremot väntas man låta Pierre-Emerick Aubameyang starta igen efter att ha suttit på bänken senast. Det känns nästan konstigt om man inte gör så.

Båda lagen göra mål spelas till 1,85 gånger såsen hos Betway. Det är två lag som har förtvivlat svårt att täppa till bakåt.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,85
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, tisdag 29 december 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: