Speltips Brighton – Aston Villa 26/2: Formdipp

Martin Efvergren Publicerat: 25 februari 2022

Det är två relativt formsvaga lag som möts när Brighton & Hove Albion tar emot Aston Villa i Premier League. Matchen spelas lördagen den 26 februari 2022 med avspark kl 16:00.

Brighton – Aston Villa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter 23 omgångar av Premier League hade Brighton & Hove Albion endast förlorat fyra matcher. Två ligamatcher senare har man nästan fördubblat den förlustkolumnen.

I lördags åkte Brighton på en rejäl hurring då man föll med hela 3-0 hemma mot bottenlaget Burnley. Att Brighton förlorar hör alltså inte till vanligheterna och så många som tre mål är det sällan man släpper in.

I omgången dessförinnan föll man med med 2-0 borta mot Manchester United. Man har därmed förlorat tre av sina fyra senaste matcher om vi inkluderar torsken mot Tottenham i FA-cupen.

Det går med andra ord att tala om en formdipp hos Brighton och detsamma kan sägas om Aston Villa. Även de kommer från två raka förluster och har bara vunnit en av sina åtta senaste matcher.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Aston Villa har alltså kammat noll i de två senaste omgångarna och det trots att man ställts mot bottenlagen Watford och Newcastle. Förra helgen föll man hemma mot de förstnämnda med 1-0 efter att gästerna avgjort i slutskedet av matchen. Samma resultat blev det i bortamötet mot Newcastle dessförinnan.

Aston Villa står därmed på 27 poäng efter 24 matcher och är i behov av en uppryckning om inte bottenlagen ska komma än närmare.

Steven Gerrard fick en kanonstart när han tog över ett formsvagt Aston Villa i november. I hans första match som Premier League-manager mötte man då just Brighton på Villa Park och kunde då vinna med 2-0 efter två sena mål.

När Brighton och Aston Villa nu möts igen är det hemmalaget som gäller som knappa favoriter. En rak etta på den här matchen ges till ett odds omkring 2.33.

Varken Brighton eller Aston Villa har kommit upp i den kapacitet man har i sig i de senaste matcherna och är nu i stort behov av att studsa tillbaka. Det senaste mötet lagen emellan blev en jämn och tät tillställning och jag räknar med att det kommer att bli något liknande den här gången.

Brighton har släppt in fler mål än normalt i de senaste matcherna men man är fortsatt ligans näst målsnålaste lag. Aston Villa har, precis som Brighton, gått mållösa från de två senaste matcherna. Tre av deras fyra senast matcher har slutat med resultatet 1-0.

Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.81 gånger pengarna hos Betssson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 26 februari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: