Speltips Brighton – Bournemouth 24/9: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 24 september 2023

Brighton ställs mot Bournemouth på The Amex och hoppas kunna studsa tillbaka efter besvikelsen i Europa League.

Brighton - Bournemouth

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter fem omgångar är Brighton med och slåss om topplaceringarna med tolv poäng på fem matcher, och hemma mot Bournemouth är de klara favoriter att lyckas ta tre poäng och därmed lyckas ta ett kliv in i topp fyra i och med London-derbyt.

Brighton spelade sin första match någonsin ute i Europa i torsdags, men det gick inte riktigt som de hade förväntat sig. I Premier League har de sett fantastiska ut, och efter deras överkörning av Manchester United förra helgen så var de helt överlägsna favoriter mot AEK Aten. Men grekerna vann välförtjänt med 3-2, trots att de gav bort två onödiga straffar till Brighton, vilket var ett väldigt överraskande resultat.

Brighton befinner sig i dödens grupp och fick inte med sig poäng i den på papperet klart lättaste matchen, så de ligger lite illa till i Europa League redan. Men de bör kunna studsa tillbaka mot Bournemouth, där de vet vad de ska förvänta sig.

Evan Ferguson och Lewis Dunk saknades båda i torsdags, och James Milner tvingades kliva av. Det är oklart huruvida de är spelklara på söndag, men Dunk är närmast en återkomst.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jobbig start på säsongen för Iraola

Bournemouth jagar fortfarande sin första seger för säsongen, men har trots allt fått med sig ett par godkända resultat. Särskilt i de två senaste omgångarna har de lyckats spela oavgjort borta mot Brentford och hemma mot Chelsea, vilket är ett steg i rätt riktning för Andoni Iraola som har fått en lite tuff start på sitt nya äventyr i Bournemouth.

Iraola saknar fortfarande två av sina nyförvärv till skador, varken Tyler Adams eller Alex Scott har hittills fått spela en minut för sin nya klubb. De kommer att vara välkomna tillskott när de väl är tillbaka, men de saknas fortfarande på söndag.

Att de lyckades hålla nollan senast var ett bra besked för Bournemouths del, men det hör verkligen till ovanligheterna, och det lär inte bli lätt att upprepa på The Amex. Brighton har i sin tur också svårt att hålla nollor, så det finns goda förutsättningar för att detta ska kunna bli en målrik match.

Även om Brighton potentiellt saknar ett par nyckelspelare så bör de kunna studsa tillbaka med en seger här, och det är i mitt tycke rätt fina odds på att Brighton vinner kombinerat med att båda lagen gör mål för 2.28 gånger insatsen hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton & BLGM
Odds: 2.28
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 24 september
TV: 
Stream:  viaplay logo