Speltips Brighton – Brentford 26/12: Trendbrott?

Martin Efvergren Publicerat: 26 december 2021

I den sena Boxing Day-matchen från Premier League tar Brighton & Hove Albion emot Brentford. Matchen spelas söndagen den 26 december 2021 med avspark kl 21:00 på Amex Stadium.

Brighton – Brentford

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongen som började så bra för Brighton & Hove Albion i Premier League har inte utvecklats i rätt riktning. Man kommer nu till det här mötet med tolv raka matcher utan vinst. Visserligen har man kryssat i åtta av de här matcherna, men behovet av en seger börjar bli alltmer desperat.

Ett sjukdomsdrabbat Brighton föll med 1-0 i det senaste mötet mot Wolverhampton för en och en halv vecka sedan. Dessförinnan hade man tagit tre raka kryss mot Leeds, West Ham och Southampton. Det ger att man står på 20 poäng efter 16 spelade matcher, vilket är precis samma siffror som gäller för Brentford.

Precis som Brighton inledde nykomlingen Brentford säsongen piggt och har därefter mattats av något. I Premier League har man dock en ganska bra trend om vi ser till de fyra senaste matcherna. På dessa har man tagit sju poäng efter segrar på hemmaplan mot Everton och senast Watford.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel hemmalaget

Brighton kommer från ett, med tanke på sjukdomssituationen, välbehövligt uppehåll på en och en halv vecka. Brentford spelade däremot i Ligacupen i onsdags där man föll med 2-0 mot ett klart reservbetonat Chelsea.

Brentford har skador på Ajer, Raya Martin, Jörgensen, Goode, Jeanvier och Dasilva som alla lär saknas den här matchen. För Brightons del har det varit tufft på sistone med många skador, avstängningar och inte minst covid-smitta. Locadia, Steele, Dunk och Alzate lär inte komma till spel och därtill är Bissouma avstängd. Till plussidan hör dock att Welbeck, Maupay, Gross, Duffy och Webster åter är tillgängliga för spel.

Detta är säsongens andra möte mellan Brentford och Brighton. Det första mötet i Brentford spelades i början av september, då vann bortalaget Brighton med 1-0 efter att Trossard avgjort matchen på tilläggstid.

Det blev en jämn tillställning när de senast möttes och nu står lagen på samma poäng inför deras respektive 17:e match i Premier League. Förutsättningarna är med andra jämna.

Brighton har varit svårslagna hela säsongen. Hälften av deras matcher har slutat oavgjort och man har bara släppt in 17 mål på 16 matcher. Problemet är att man endast gjort 14 mål framåt och det är alltjämt den sista tredjedelen som är lagets akilleshäl. Spelmässigt kan man tycka att det har förtjänat fler än 20 poäng, men det är den individuella spetsen i boxen framåt som saknas.

Brighton har alltså in vunnit på tolv raka matcher men jag finner anledning att tro att man har ganska goda chanser att få till ett trendbrott här. Skade- och sjukdomssituationen ser bättre ut och spelmässigt har man en högre nivå i sig än vad Brentford har. Det är förstås en liten chansning att spela på ett lag som inte vunnit på så pass länge men den är jag beredd att göra här. Mitt spel blir en rak etta, att Brighton vinner till 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton vinner
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, söndag 26 december 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream: 
viaplay logo

Jämför odds: