Speltips Brighton – Burnley 6/11: Äntligen tre poäng

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Brighton har snubblat en del inledningsvis, men är min klara favorit inför matchen mot Burnley i Premier League den 6 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Traditionen med fredagsmatcher, faktiskt i plural den här veckan, fortsätter i den engelska högstaligan Premier League och jag vore dum om jag klagade. Finns det ett mer kittlande sätt att inleda helgen på? Jag skulle inte tro det.

Just den här helgen ska vi först få se Brighton och Burnley ta sig an varandra, innan det ett par timmar senare är dags för ytterligare ett möte i Premier League. Det är alltså två matcher som spelas på fredagskvällen.

Brighton är spelbolagens klara favorit inför det tidiga mötet och det kan man förstå. I mina ögon är det ett rakt igenom bättre lag än Burnley. Det är också ett lag som behöver få en trepoängare efter att hittills bara tagit en på hela sju försök.

Burnley har dock gått ännu tyngre. Då man har en match mindre spelad finns det chans att äta ikapp på det fyra poäng stora gapet upp till Brighton, och kanske vore det här det ultimata tillfället.

Men med det sagt tycker jag att formtendensen helt pekar för Brighton här. Nu möter man trots allt ett lag som har tagit en poäng på sex försök inledningsvis. Det är inte en slump.

Brighton rekas

Brighton har haft uppenbara problem med skador under inledningen på säsongen och jag skulle påstå att det är en av förklaringarna till att man trots allt har haft en ganska svag poängmässig inledning. I mina ögon har man spelmässigt visat på en otrolig höjd i vissa matcher och det har snarare varit otur än någonting annat som gjort att man nu inkasserat fem poäng på sju omgångar.

Men samtidigt måste jag ställa mig frågan: är det jag som har fastnat i mitt tänk och överskattar Brighton? Men nej, jag tror faktiskt inte det. Jag är säker på att det snart kommer en poängmässig islossning som gör att man kommer klättra snabbt i tabellen igen.

Med det sagt är Florin Andone, Alireza Jahanbakhsh och Lewis Dunk garanterat inte med här. Den sistnämnda har en match kvar på sin tre matcher långa avstängning. Vidare råder osäkerhet kring Christian Walton, José Izquierdo, Solly March och Tariq Lamptey.

I bortalaget, som också haft klara problem med skador och svag säsongsinledning delvis på grund av det, är Jack Cork och Erik Pieters inte med. Jag skulle inte bli förvånad om Ben Mee, Phil Bardsley och Johann Gudmundsson inte heller spelar. Den isländske spelaren, sist nämnd alltså, lär vara närmast spel.

Brighton vinner spelas till 1,93 gånger såsen hos 888sport.

Brighton - Burnley

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: