Speltips Brighton – Chelsea 14/9: Tung premiär

Simon Pålsson Publicerat: 13 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Brighton tar sig an ett av säsongens mer spännande lag i Premier League, Chelsea, på hemmaplan i premiären den 14 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Vad kan man säga om inledningen av den här säsongen i Premier League mer än att det var fantastiskt att få se engelsk fotboll igen? Det är klart att det är deppigt med tomma läktare, men det är fortfarande härlig fotboll som ska spelas.

Den här premiäromgången är också utsträckt på inte mindre än tre dagar, med två matcher på måndagskvällen.

Mötet mellan Brighton och Chelsea sticker ut, och lockar redan på förhand. Det känns som att det här kan bli ett intressant möte.

Det återstår att se hur Chelsea kommer att vara, men under sommaren har man förstärkt laget med idel klasspelare och har nu fått in flera tunga namn. Det gör att man väntas bli en utmanare längst upp i toppen.

Vad man däremot ska ha med sig är att lagbygget inte är ihopspelat än, och rimligen tar det ett par månader innan vi får se ett Chelsea i full kaliber. Det ska man också ha med sig inför mötet med Brighton.

Brighton kan skrälla

Brighton stod som sagt för en ganska stark säsong förra året, och har utan tvekan någonting stort på gång under sin tränare Graham Potter. Det är uppenbart att man har investerat mycket förtroende i honom, och att man har förhoppningar om att man ska kunna ta ytterligare kliv med honom på posten.

Just inför den här premiären i Premier League har man också fördelen av att kunna formera precis vilket lag man vill, då det inte finns några skador eller avstängningar att prata om.

Så är knappast läget i bortalaget, som inför premiären kommer till spel utan en rad tunga spelare. Det är också massvis med spelare som senare under säsongen mycket troligt kommer att vara nyckelspelare.

Ben Chilwell, Hakim Ziyech, Billy Gilmour och Thiago Silva är av fysiska anledningar inte med i matchen. Det kan inte heller Mateo Kovacic vara eftersom han är avstängd. Däremot har man förhoppningar om att Christian Pulisic och Cesar Azpilicueta ska kunna spela.

Det här gör att Brighton har ett ganska bra slagläge trots allt. Dessutom lär Chelsea vara ett sådant lag som växer in i säsongen, i takt med att de många nya spelarna lärt känna varandra bättre.

Brighton +1 (asian handicap) spelas till 1,80 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Brighton +1 (asian handicap)
Odds: 1,80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:15, måndag 14 september 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo