Speltips Brighton – Everton 12/4: Läge

Simon Pålsson Publicerat: 12 april 2021

Brighton har inte lämnat bottenstriden helt bakom sig, men bör kunna ta tre poäng hemma mot Everton i Premier League den 12 april 2021.

Brighton - Everton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog var vi många som slogs av att Brighton även i den senaste matchen mot Manchester United var värda åtminstone en poäng, men precis som i höstas hade man inte turen på sin sida och fick se sig besegrade med 2-1 på bortaplan.

Det är i mina ögon uppenbart att Brighton rent spelmässigt, och taktiskt, är ett för bra lag för att ligga som en del av bottenstriden som man delvis gör. Graham Potter har fått bra styr på sitt lag, men det saknas målskyttar längst fram och det vållar alltid problem.

Men mer positivt är att man nu har tillbaka Danny Welbeck och Adam Lallana, två spelare som bör kunna bidra med spetsen som behövs.

Brighton hade två raka vinster innan matchen mot Manchester United och har med det gett sig själva lite arbetsro, men ett par trepoängare till vore bra för att kunna slappna av. I nästa omgångar väntar svårspelade Chelsea på bortaplan.

Everton då? Jo, fyra raka utan vinst och en trend som känns krampaktig och slö. Borta mot Brighton kommer man att få problem igen.

Odds på Premier League

Brighton stod återigen för en stark insats mot Manchester United, men det var också en match som kan komma att bli dyrköpt eftersom man åter har lite problem med skador. Tariq Lamptey kommer exempelvis inte att kunna spela nu heller.

MEN! Om vi ska vara helt ärliga ser det ljusare ut nu än på länge för Graham Potters lag när det kommer till just avbräcken. Mot Manchester United tog man exempelvis inga risker med Dan Burn, som nu lär kunna vara redo för spel igen.

Det vi vet är att Solly Mach inte spelar, och att spelare som Adam Webster, Aaron Connolly och Florin Andone är tveksamma.

Everton å sin sida har ett gäng tveksamma spelare och många bra spelare garanterat borta. Det rör sig inte minst om Bernard, Abdoulaye Docoure, min personliga favorit André Gomes, Fabian Delph och målvakten Jordan Pickford. Allan står som osäker på förhand.

Det gör inte minst att Robin Olsen vaktar buren och att Everton rakt igenom är ett svagare lag än vad man hade kunnat vara annars.

Brighton draw no bet spelas till 1,60 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton draw no bet
Odds: 1,60
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, måndag 12 april 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: