Speltips Brighton – Leeds 1/5: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 30 april 2021

Brighton har många måstematcher på slutet av säsongen. Kan man vinna hemma mot Leeds United lördagen den 1 maj 2021?

Brighton - Leeds United

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns fortfarande spänning kvar att prata om i den engelska högstaligan Premier League, men det är inte titelstriden som lockar så här på slutet. Det är snarare striden om Europaplatserna och striden om att stanna kvar.

Men kraften ser ut att ha gått ur Fulham och West Bromwich på nedflyttningsplatserna, åtminstone en aning, och med fem omgångar kvar att spela ska det mycket till för att det ska gå att vända på.

Men Brighton, som är strax över strecket, kan inte pusta ut än. En vinst till, kanske säsongens andra raka mot just Leeds United, vore ett perfekt steg för att nästan helt kunna lägga det där bakom sig. Även om det inte heller då är helt klart.

Brighton har en lite deppig form, men såg starka ut i mitten av mars månad. Kan man hitta tillbaka till det? Då är man minst ett mittenlag i den här serien.

Leeds United har däremot stark form, men med två raka kryss. Dock mot topplag som Manchester United och Liverpool. Men vi vet sedan tidigare att man inte har lika lätt att motivera sig i vissa matcher och nu känns det också som att säsongen är körd för deras del vad gäller att lyckas med mer än vad man redan har lyckats med.

Tar rygg på Brighton

Det finns ett par lag i den här serien som har haft stora problem med skador under säsongen och Crystal Palace är det enda. Men Brighton är kanske ännu hårdare drabbat och i deras fall rör det sig ofta om frånvaro på nyckelspelare.

Det är också uppenbart att Graham Potter inte har den allra bredaste truppen att tillgå, någonting som har vållat stora problem för laget. Det är främst i offensiva positioner som man har varit ganska klena, om vi ska vara helt ärliga.

Å andra sidan kan man inte skylla på det hela säsongen, utan resultaten pekar samtidigt tydligt åt ett håll.

Inför den här matchen saknas Solly March och Tariq Lamptey, samtidigt som Percy Tau, Flordin Andone och Adam Lallana står som tveksamma på förhand.

I bortalaget saknas mittbacken Liam Cooper. Mycket bra nyheter för hemmalaget. Saknas gör också den spännande spelaren Raphinha, som varit skadad ett tag. Helder Costa och Rodrigo lär inte heller spela matchen.

Med tanke på poängbehovet är det kanske äntligen dags för Brighton att ta poäng? Man har trots allt sju vinster på åtta försök mot Leeds United.

Brighton draw no bet spelas till 1,62 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos BETSAFE – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton draw no bet
Odds: 1,62
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 16:00, lördag 1 maj 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: