Speltips Brighton – Leeds 27/11: Formsvaga

Martin Efvergren Publicerat: 27 november 2021

Ett formsvagt Brighton & Hove Albion tar emot ett Leeds United som ligger illa till i bottenskiktet av Premier League. Matchen spelas lördagen den 27 november 2021 med avspark kl 18.30 på Amex Stadium.

Brighton – Leeds

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brighton & Hove Albion inledde säsongen i Premier League strålande och såg ut att kan bli en stor positiv överraskning. Sedan dess har succén uteblivit och man kommer till den här matchen med sju raka Premier League-matcher utan vinst.

Visserligen har man kryssat fem av dessa matcher, bland annat mot Liverpool och Arsenal, och alltså bara förlorat två varav den ena mot Manchester City. I lördags föll man med 2-0 borta mot AstonVilla efter att hemmalaget gjort två snabba mål i slutminuterna av matchen.

En tung förlust för Graham Potters manskap som därmed står kvar på 17 poäng efter 12 matcher, vilket ger en nionde plats i tabellen. Nu väntar så ett Leeds som ligger mer illa till då man befinner sig precis ovanför nedflyttningsstrecket med två poäng ner till Burnley på 18:e plats.

Leeds hade dock tagit två kryss och en seger i de tre senaste inför bortamötet mot Tottenham i söndags. Det började också bra i den matchen då man tog ledningen men Spurs kunde vända och vinna med 2-1.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Framåtlutade lag

Leeds var en frisk fläkt och, på många sätt, en efterlängtad nykomling i Premier League förra säsongen. I perioder flög man nästan fram och man spelade en frejdig och underhållande fotboll signerad mannen, myten Marcelo Bielsa.

Den här säsongen har man haft det betydligt tuffare. Om det beror på att lagen lärt sig hur de spelar och tar dem på större allvar om det är Leeds som inte längre orkar spela samma fotboll är svårt säga. Fakta är i alla fall att man tagit för få poäng och läget nu börjar bli alltmer pressat.

Därtill har man en del skadeproblem, inte minst då Patrick Bamford som var lagets pålitlige målskytt förra säsongen men som hittills bara spelat fem matcher och gjort ett mål. Han saknas till den här matchen och det gör även Koch, Ayling och Shackleton. Hos Brigthon saknas Alzate och Welbeck.

Formen är inte topp hos något av lagen och utgången känns ganska oviss. Brighton står dock som favoriter hos spelbolagen till ett odds omkring 2.08. Brighton vann även båda mötena lagen emellan förra säsongen.

Brighton och Leeds är långtifrån den målgladaste lagen i Premier League så här långt, men ser vi till de senaste matcherna har det gjorts en del mål. Båda lagen har gjort mål i 4 av Brightons 5 senaste matcher och detsamma gäller om man tittar på Leeds fem senaste matcher.

Jag tror på en match där båda lagen kommer att vara framåtlutade och gå för tre poäng. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.76 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.76
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30, lördag 27 november 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: