Speltips Brighton – Liverpool 29/1: FA-cupen

Axel Sjödin Publicerat: 28 januari 2023

Söndagen bjuder på ännu ett intressant möte från FA-cupen då Brighton och Liverpool drabbar samman igen.

Brighton - Liverpool

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var bara ett par veckor sedan som Brighton körde över Liverpool i ligaspelet och nu ställs de återigen mot varandra på The Amex – den här gången med en plats i den femte omgången av FA-cupen på spel.

Det går inte att säga annat än att Brighton har varit fantastiska under säsongen och att Roberto De Zerbi har lyckats ta Graham Potters imponerande lagbygge till ytterligare en ny nivå. De har inlett starkt efter uppehållet och börjar så smått knappa in på Tottenham på femteplatsen, då de dessutom har två färre matcher spelade.

Brightons överkörning av Liverpool var ett väldigt fint kvitto på hur långt de har kommit och en av deras bättre insatser under säsongen. Det var verkligen inte heller något orättvist resultat då Brighton dominerade matchen och hade flera vassa målchanser i den första halvleken som de inte kunde utnyttja.

Situationen kring Moises Caicedo är dock oklar inför det här mötet, då han nyligen sade farväl till Brighton-supportrarna, även om ingen försäljning är bekräftad ännu – mycket pekar dock på Arsenal.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpools bortafacit imponerar inte

Det har varit ett tufft år hittills för Liverpool som fortsätter att blanda och ge i sina prestationer. De har inte mäktat med någon vinst i ligaspelet sedan årsskiftet och har förlorat mot både Brentford och Brighton på ett förödmjukande vis. De var dessutom nära att ryka ur FA-cupen mot Wolverhampton i det första mötet, men lyckades hålla sig kvar i omspelet.

Liverpools facit på bortaplan är också oroväckande dåligt, vilket inte bådar gott inför söndagens match. I ligaspelet så har de bara plockat på sig åtta poäng på nio matcher på resande fot, vilket är långt under vad man kan förvänta sig från en klubb som Liverpool.

Trots detta så är de knappa favoriter inför söndagens tuffa bortamatch. Liverpool har såklart en högre högstanivå, vilket vi har fått se glimtar av här och där, men det är framförallt offensivt som de blixtrar till då och då.

Även om Brighton kanske inte kan köra över Liverpool på samma sätt igen så tycker jag att oddsen på den raka hemmasegern är klart spelvärda för de 2.70 som Betsson erbjuder.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton vinner
Odds: 2.70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 14:30, söndag 29 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: