Speltips Brighton – Manchester City 18/5: Ingen tvekan

Simon Pålsson Publicerat: 18 maj 2021

Manchester City är spelbolagens stora favoriter inför bortamötet med Brighton i Premier League den 18 maj 2021. Vi rekar med odds.

Brighton - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog känns det givet att lagen i det här skedet av säsongen tappar lite i glöd, när det egentligen inte finns någonting kvar att spela för.

Den tendensen har varit tydlig med Manchester City, som trots allt har två av sina totalt fem förluster under sina sista veckor. Under den tiden har man i praktiken redan varit klara mästare i Premier League.

Nu är matematiken också på Manchester Citys sida och vi vet att man kommer att få fira med pokalen senare i vår. Dessutom ska man spela final i Champions League om knappa två veckor, som ett viktigt sätt att avsluta säsongen med att bli bäst i Europa.

Manchester City släppte in hela tre mål mot Newcastle senast och det tycker jag tyder på hur man tar sig an slutet på säsongen.

Samma sak gäller för Brighton, som efter viss stress har säkrat sitt nya kontrakt. Det gör att man väntas spela helt avslappnat nu i slutet på säsongen. På hemmaplan vet vi också att det är ett lag som är ganska starka.

Odds i Premier League

I förra matchen hade Brighton ett par spelare borta med avstängning och även inför den här matchen är Lewis Dunk och Neal Maupay borta med avstängning. Det rör sig om två matcher långa avstängningar, varpå båda spelarna kommer att kunna spela den sista matchen för säsongen.

Men det är kanske skadorna i övrigt som är det stora problemet för Graham Potter. Det har det egentligen varit hela året, där jag och många med mig är övertygade om att Brighton hade slutat högre upp med en vettig skadesituation och en mer offensivt spetsig spelartrupp.

Tariq Lamptey, Solly March, Florin Andone och troligen även Davy Pröpper och Joel Veltman spelar inte mot Manchester City.

I bortalaget får Sergio Aguero troligen inte chansen att spela här heller, men han ska kurera sig till att vara helt redo i den sista matchen för säsongen. Kevin De Bruyne är också tveksam och riskeras såklart inte inför Champions League-finalen.

Över 2,5 mål spelas till 1,80 gånger såsen hos Betfair. Det kan bli fullt ös.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: Betfair
Spelstopp: 20:00, tisdag 18 maj 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: