Speltips Brighton – Manchester United 4/5: Chans till revansch

Axel Sjödin Publicerat: 4 maj 2023

Torsdagen bjuder på en repris från semifinalen i FA-cupen då Brighton tar emot Manchester United i ligaspelet.

Brighton - Manchester United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sett till hur fantastiskt bra Brighton har spelat under säsongen så lär det säkerligen finnas en viss bitterhet över att de missade chansen att få spela final i FA-cupen och en känsla av att de har missat chansen att utmana om topp fyra. Men ännu finns det goda möjligheter att nå ut i Europa och en vinst på torsdag hade varit ett stort kliv ut mot kontinenten.

Roberto De Zerbi valde att vila sina bästa spelare i den senaste omgången, men lyckades trots det leda sitt Brighton till en överlägsen 6-0-seger hemma mot Wolverhampton. Trots att man borde ha vant sig nu så fortsätter man att överraskas av detta Brighton och det var precis den reaktion som laget behövde efter den tunga förlusten i straffdramat på Wembley och den efterföljande förlusten mot Nottingham Forest.

Nu får en utvilad trupp återigen chansen att försöka bräcka United hemma på The Amex i hopp om att kunna klättra i tabellen. Brighton har dock haft lite varierande resultat under den senaste månaden, vilket har gjort att de har tappat chansen att kunna utmana om topp fyra-placeringarna. Två förluster på deras fyra senaste matcher gör att de inte riktigt känns lika stabila som de har gjort tidigare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester United är inte lika starka borta

Gästande Manchester United har svarat starkt på deras uttåg i Europa League då de lyckats knipa en plats i ännu en cupfinal och nu senast lyckades slå det formstarka Aston Villa hemma på Old Trafford. Unai Emerys Aston Villa har sett nästintill ostoppbara ut under de senaste månaderna, men United var det bättre laget i söndags och vann välförtjänt med uddamålet tillslut.

Manchester United är dock bra mycket tuffare att möta hemma på Old Trafford där de bara har en enda förlust den här säsongen. Den förlusten kom intressant nog mot just Brighton i den andra omgången, men mycket har förändrats sedan dess.

Det har varit lite svängiga resultat för Uniteds del, men de har trots allt visat sig vara väldigt svårslagna även när formen inte har sett helt hundra ut. Det är lockande att spela på den raka ettan här, men det känns lite för riskabelt mot ett Manchester United som inte förlorar i första taget. Istället kombinerar vi dubbelchans 1X med ett spel på under 3,5 mål för 2.12 gånger pengarna hos Betinia. Underspelet har bra värde och vi väljer att ha lite marginal i spelet.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 3,5 mål
Odds: 2.12
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 4 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo