Speltips Brighton – Newcastle 20/3: Nu vänder det

Simon Pålsson Publicerat: 20 mars 2021

Brighton har varit hårt pressade i perioder, men gäller som klar favorit hemma mot Newcastle United den 20 mars 2021.

Brighton - Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som tabellen i Premier League ser ut kommer det att bli en intensiv slutstrid för att bevaka sin placeringar och försöka säkra nytt kontrakt. Det är en strid som man måste säga att såväl Brighton som Newcastle United i allra högsta grad är indragna i.

Brighton är två placeringar över nedflyttning, medan Newcastle United är en placering bakom och dessutom bara en poäng bakom Brighton.

Om det någon gång har funnits en sexpoängsmatch i en bottenstrid är det utan tvekan denna. Det lag som vinner här kommer att skaffa sig ett försprång och kommer att ge sig själva ett visst andrum – åtminstone fram till nästa omgång.

Nu skrivs det här speltipset innan att Fulham spelar fredagens möte, men det är uppenbart att laget precis nedanför strecket har vaknat till liv och kommer att ställa kravet på både Brighton och Newcastle United att avsluta säsongen starkt.

Det gör inte minst att det här mötet blir någonting alldeles extra, med två lag som gärna vinner, men som absolut inte vill förlora. En förlust kan kosta väldigt mycket.

Brighton kan ha vaknat

En sak som varit uppenbar med Brighton hela säsongen är problemen med skador, som gjort att Graham Potter fått trolla en del med laget för att få ordning på det. Inför den här matchen saknar Brighton återigen ett antal tongivande spelare.

Aaron Connolly, Florin Andone, Solly March, Adam Webster och Tariq Lamptey är alla utanför laget inför matchen, något även Dan Burn ser ut att vara.

I bortalaget saknas Callum Wilson, Fabian Schär, Miguel Almiron och Allan Saint-Maximim. Fyra spelare som i den bästa av världar, på den bästa av dagar, konkurrerar om startplatser i bortalagets elva.

Brighton vann höstens möte på St James Park med 3-0 och har därmed ett visst övertag på Newcastle United, som inte har vunnit en match sedan början på februari månad. Brighton å sin sida vann tungt borta mot Southampton senast, samma lag som Newcastle United alltså vann senast mot.

I mina ögon är Brighton det bättre laget och bör vinna här. Brighton rakt spelas till 1,70 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton vinner
Odds: 1,70
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, lördag 20 mars 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo