Speltips Brighton – Newcastle 6/11: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 6 november 2021

Brighton & Hove Albion är favoriter när man tar emot nästjumbon Newcastle i den elfte omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 6 november 2021 med avspark kl 18.30 på Amex Stadium.

Brighton – Newcastle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brighton & Hove Albion har saktat in något efter en mycket fin inledning på säsongen. Senast svarade man emellertid för en stark insats då man lyckades få med sig en poäng från Anfield. Den pinnen ger att man står på 16 poäng efter tio omgångar och har bra häng på toppskiktet av tabellen.

Det har bara blivit fyra poäng på de fem senaste omgångarna efter att man kryssat fyra och förlorat en. I de två senaste matcherna i Premier League har man emellertid ställts mot tufft motstånd. I den näst senaste omgången föll man med 4-1 hemma mot Manchester City och det såg ut att bli en ny förlust borta mot Liverpool förra helgen. Hemmalaget gick då ifrån till 2-0 redan efter 24 minuter men Brighton gav inte upp utan krigade sig tillbaka till 2-2 som blev slutresultatet.

Härnäst väntar så en, på pappret, enklare uppgift då nästjumbon Newcastle gästar i den här sena lördagsmatchen. Newcastle, som både bytt ägare och tränare den senaste tiden, har satt sig i en prekär situation då man bara tagit fyra poäng och ännu inte vunnit någon match i Premier League den här säsongen.

Lagets leds nu, sedan två matcher tillbaka, av interim-lösningen Graeme Jones. Sedan Steve Bruce fick sparken har man då spelat 1-1 borta mot Crystal Palace samt förlorat med 3-0 hemma mot Chelsea.

På Newcastles skadelista finns Dummett och Anderson medan Brighton lär få klara sig utan Alzate, Welbeck och Burn.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle behöver kliva framåt

Brighton hade tappat lite i momentum inför mötet mot Liverpool förra helgen och det var därför ett viktigt besked man gav då man lyckades komma tillbaka i den matchen. Totalt sett har man helt klart tagit ytterligare ett steg i rätt riktning den här säsongen och Graham Potters status börjar bli allt starkare i England.

Det gör också att man står som ganska klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på att Brighton vinner ges till ett odds omkring 1.63. Ser vi till förra säsongens möten mellan de här lagen är det också fördel Brighton. De vann nämligen både hemma och borta med 3-0.

Nu finns det helt klart fog för att argumentera för att Brighton är bättre än vad man var förra säsongen och att Newcastle är sämre. Mycket talar med andra ord till hemmalagets fördel här.

Newcastle är en intressant klubb att följa för tillfället. Sedan ägarbytet tror nog de flesta supportrar på guld och gröna skogar inom en snar framtid men här och nu ser läget riktigt risigt ut.

Först och främst behöver man få en permanent manager på plats. Graeme Jones har en otacksam uppgift att få ordning på det här när alla egentligen bara går och väntar på någon annan. Newcastle har släppt in 23 mål på 10 matcher och Jones tycks främst ha fokuserat på täppa till bakåt.

Men Newcastle behöver börja vinna matcher och mot en klubb som Brighton kan man inte åka och och parkera bussen. Det gör att jag tror på ett mer framåtlutat Newcastle i den här matchen.

Det, i sin tur, tror jag kan gynna Brighton. Bäst spelvärde på den här matchen finner jag i spelet att Brighton kommer göra över 1.5 mål. Det spelas till 1.75 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton över 1.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30, lördag 6 november 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: