Speltips Brighton – Norwich 2/4: Formsvaga lag

Martin Efvergren Publicerat: 1 april 2022

Det är två ytterst formsvaga lag som möts när Brighton & Hove Albion tar emot jumbon Norwich City i Premier League. Matchen spelas lördagen den 2 april 2022 med avspark kl 16:00 på Amex Stadium.

Brighton – Norwich

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brighton & Hove Albion svarade för en fin första halva av säsongen i Premier League, men nu har man hamnat i en djup formsvacka. Man kommer nu till det här mötet med sex raka förluster och på dessa matcher har man endast gjort ett enda mål framåt.

Brighton har haft hemmaplansfördel i fyra av sina fem senaste matcher, men det har alltså hjälpt dem föga. Strax innan landslagsuppehållet föll man med 2-0 hemma mot Tottenham och dessförinnan blev resultatet detsamma hemma mot Liverpool.

Efter 29 spelade matcher står Brighton således kvar på 33 poäng. Avståndet ner till Watford under strecket är elva poäng, men om man inte lyckas bryta den här negativa spiralen kan det fortfarande sluta illa för Graham Potters manskap.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brightons måltorka

Tabelljumbon Norwich City har ingen stark höst att falla tillbaka på vad gäller poängskörden och deras möjligheter att rädda kontraktet ser nu alltmer minimala ut. Efter 29 matcher har man skrapat ihop 17 poäng och avståndet upp till Everton ovanför strecket är hela åtta poäng trots att man har två matcher mer spelade.

Det finns heller ingenting i Norwichs trend som pekar i rätt riktning. De kommer, precis som Brighton, till den här matchen med sex raka förluster i Premier League. Senast föll man tungt med 2-1 borta mot Leeds trots att man kvitterade på tilläggstid.

Brighton och Norwich möttes senast i oktober och då slutade det 0-0. Nu har Brighton hemmaplansfördel och gäller som klara favoriter hos spelbolagen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 1.50 gånger insatsen.

Brighton är ett bättre lag än Norwich men samtidigt är deras självförtroende stukat och man har alltså endast förmått göra ett enda mål på de sex senaste matcherna. Brighton är också Premier Leagues näst målsnålaste lag.

Sammantaget gör detta att jag finner anledning att tro att även det här kommer att bli en relativt målsnål tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.80 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 2 april 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: