Speltips Brighton – Southampton 21/5: Upp till bevis

Axel Sjödin Publicerat: 21 maj 2023

Brighton ställs mot tabelljumbon Southampton i en match de måste vinna för att hålla sig kvar på sjätteplatsen.

Brighton - Southampton

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Brighton har länge sett ut att vara på god väg att åtminstone säkra en Europa League-plats, men lite skakiga resultat under senare tid har gjort att det inte längre ser lika självklart ut. De står i dagsläget en poäng ovanför Tottenham och Aston Villa i tabellen och har en match mindre spelad, men hängmatchen spelas mot Manchester City på Etihad, så det är långt ifrån några garanterade poäng.

Med tanke på att de möter den direkta konkurrenten Aston Villa på Villa Park i den sista omgången så måste de nästan vinna mot Southampton för att fortfarande ha sjätteplatsen i egna händer inför den avslutande omgången.

Att de har förlorat matcher mot Nottingham Forest och Everton under den senaste månaden kan visa sig bli riktigt kostsamt och nu behöver de verkligen leverera mot tufft motstånd i sluttampen. Mot Southampton är de i alla fall överlägsna favoriter och något annat än en vinst hade varit katastrof då de i så fall riskerar att missa Europaspel helt och hållet.

De saknar också en rad skadade spelare under de avslutande omgångarna, men fick tillbaka ett par viktiga kuggar senast, som kom in från bänken i förlusten mot Newcastle i torsdags.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton har lagt sig platt

Tabelljumbon Southampton är redan klara för spel i Championship nästa säsong och har inte vunnit på elva raka matcher. Trots flera tränarbyten kom aldrig lyftet man väntat på och ironiskt nog kommer Ralph Hasenhüttl avsluta säsongen som den tränare med högst poängsnitt i Southampton.

Många hoppades kanske på ett litet lyft efter deras insats mot Arsenal i slutet av april, men det har följts upp med fyra raka förluster där de aldrig riktigt har varit nära att vinna. Formen är med andra ord usel och det är svårt att se hur de ska kunna plocka poäng på The Amex mot ett Brighton som verkligen kommer att ge allt.

Brighton är sin egen största fiende i nuläget och de måste bryta mönstret att vinna och förlora varannan match om de vill säkra spel i Europa, de såg håglösa ut mot Newcastle och har inte råd att ha en så låg lägstanivå framöver. Roberto De Zerbi är inte rädd att ta risker med sitt man mot man-spel men nu gäller det helt enkelt bara att ta tre poäng till varje pris.

De svarade starkt efter den överraskande förlusten mot Everton genom att slå Arsenal med klara 3-0. Frågan är ifall vi kan få ett liknande svar efter förlusten mot Newcastle tidigare i veckan. Alla odds på Brighton är väldigt låga inför matchen och det enda som sticker ut med spelvärde är att båda lagen gör mål för 1.95 hos Bet365, då Brighton trots allt inte har sett särskilt stabila ut bakåt under senare tid.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, söndag 21 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo