Speltips Brighton – Southampton 24/4: Offensivt trubbigt

Axel Sjödin Publicerat: 23 april 2022

Brighton tar emot Southampton i en förväntat jämn match på The Amex under söndagseftermiddagen.

Brighton - Southampton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två lag från den stora klungan i mitten av tabellen som möter varandra under söndag och även om det är tre placeringar som skiljer dem åt så är det bara en poängs skillnad mellan lagen. Brighton befinner sig i nuläget på tionde plats med 40 poäng medan Southampton ligger på trettonde med 39.

På det stora hela så har det varit en väldigt lyckad säsong för Graham Potters Brighton som överraskade många genom att vara inblandade högt upp i tabellen under hösten. De har sjunkit i tabellen sedan dess, men har fortfarande hållit en bra nivå och är bara en poäng bakom vad de slutade på förra säsongen på sextonde plats.

De tillhör fortfarande de klubbar som lagt minst antal mål i Premier League med sina 29 mål framåt, men de har sett mycket mer stabila ut och vad som hade varit kryss många gånger i fjol har blivit vinster i år.

Brighton kommer från en imponerande period där de slog både Arsenal och Tottenham med uddamålssegrar i två raka matcher, men tidigare under veckan så blev Manchester City numret för stora. De stod emot bra i första halvlek men i den andra så rann det iväg och de förlorade med 0-3.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton har ett par tuffa månader bakom sig

Gästerna har klarat sig bra under säsongen, men hade kanske haft lite högre förväntningar. Southampton har haft en tuff period sedan i början av mars, men trots detta så har de elva poäng ned till Burnley under strecket och är inte i riskzonen för att falla ned till Championship.

Southampton har med andra ord sitt på det torra, men efter en tung period så lär supportrarna vilja ha lite positiva tecken från laget. Många trodde kanske att det skulle komma efter deras något överraskande seger hemma mot Arsenal förra helgen, men till deras förtret så föll de mot bottenlaget Burnley med 0-2 i torsdags igen.

Dessförinnan så hade de haft sex raka matcher utan vinst där fem har varit förluster. Det är alltså knappast något Southampton i toppform som besöker The Amex under helgen, trots att de har ett gynnsamt skadeläge med bara målvakten Alex McCarthy borta.

Brighton går in som favoriter i mötet, men de har inte varit särskilt starka på hemmaplan i år så det hade varit ett riskabelt spel trots Southamptons form. Underspelet ser däremot väldigt lockande ut med tanke på hur de båda lagens målskörd har sett ut på senaste. Southampton har gjort fem mål på sina senaste åtta medan Brighton bara har gjort tre på sina senaste tio. Underspelet som går att hitta för 1.83 hos 888sport är därmed som taget i min bok.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.83
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: