Speltips Brighton – Tottenham 16/3: Målsnålt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 15 mars 2022

Ett formsvagt Brighton & Hove Albion gästas av Tottenham Hotspur i Premier League. Matchen spelas onsdagen den 16 mars 2022 med avspark kl 20:30.

Brighton – Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brighton & Hove Albion svarade för en stark höst i Premier League men sedan årsskiftet har man tappat sitt positiva momentum. Det har nu bara blivit en seger på de tio senaste matcherna och man kommer till det här mötet med fem raka förluster. Därtill har man endast gjort ett enda mål på dessa fem ligamatcher.

I lördags ställdes man mot ett titeljagande Liverpool på hemmaplan och även om Brighton svarade för en okej insats räckte det inte. Bortalaget vann matchen med 2-0 och Graham Potters manskap fortsätter att dala i tabellen.

Efter 28 spelade matcher står Brighton på 33 poäng, vilket ger en 13:e plats i tabellen. Man har därmed fortsatt ganska god marginal ner till streckstriden, men de måste nu hitta ett sätt bryta den här negativa spiralen.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Självförtroende saknas

Tottenham Hotspur blandar och ger och har nu förlorat och vunnit varannan match om vi ser till deras sju senaste matcher. Man kommer senast från en tung förlust på Old Trafford där Manchester United segrade med 3-2 i lördags. Där hade man chansen att ta sig tillbaka i toppstriden, men istället har man nu halkat ner till en åttonde plats i Premier League.

Tottenham har tagit 45 poäng på sina 27 spelade matcher. Man har då två matcher färre spelade än Wolverhampton, West Ham och Man United som placerar sig strax före i tabellen.

Brighton och Tottenham möttes så sent som i början av februari i FA-cupen och det var då hemmalaget Spurs som vann med 3-1. I ligaspelet är detta det första mötet mellan lagen den här säsongen.

Vi har att göra med två lag som för tillfället inte har självförtroendet på topp. Tottenham gäller ändå som knappa favoriter och enligt deras varannan-match-mönster ska de ju vinna nu då de föll senast.

Spurs känns svårbedömda medan Brighton är mer beräkneliga i det att deras matcher för det mesta blir målsnåla. De har problem att förvalta sitt fina grundspel i mål och har alltså bara gjort ett mål på sin fem senaste matcher.

Ser vi till deras nio senaste matcher så har det gjorts under 2.5 mål i sju av dessa. Totalt sett är man också Premier Leauges näst målsnålaste lag. Detta gör att jag finner anledning att tro att inte heller den här matchen kommer att bli något målkalas. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.78 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.78
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:30, onsdag 16 mars 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: