Speltips Brighton – Tottenham 31/1: Spurs vill studsa tillbaka

Axel Sjödin Publicerat: 30 januari 2021

Tottenham kan få det struligt borta mot Brighton, men bör nog lösa uppgiften och åka hem med tre poäng.

Brighton - Tottenham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenham reser till Brighton för en lurig match på söndagskvällen. Mourinhos mannar kommer vilja studsa tillbaka efter den senaste matchen där Liverpool blev ett nummer för stort. Slutresultatet landade på 3-1 till Liverpool i en match som präglades av två bortdömda VAR mål, ett av Mohamed Salah och ett av Son Heung-min. Tottenham har haft en bra säsong, och det är framförallt duon Harry Kane och Son som levererat framåt med assister och mål åt båda hållen.

Därför är en av de stora nyheterna inför matchen att Kane utgår med en skada som han ådrog sig mot just Liverpool. In förväntas Carlos Vinícius komma, men det är framförallt Son som fått en större vikt att bära på sina axlar. Gör Tottenham mål så är sannolikt Son involverad på ett eller annat sätt. Skadad är också vänsterbacken Sergio Regulión som levererat både framåt och bakåt senaste månaderna.

Formen för Tottenham är för närvarande inte helt glasklar, men med tanke på att de för närvarande ligger på en sjätteplats med en match mindre spelad så kommer varje match att vara viktig i kampen om Champions League nästa år.

Brighton slåss för kontraktet men Tottenham är inte matchen som förväntas vinnas.

Brighton har lite vind i seglen för närvarande. Med bara en förlust de senaste sex matcherna i alla tävlingar hoppas de kunna skaka Tottenham hemma. Laget kommer senast från ett 0-0-möte i ångestmatchen mot Fulham, där kampen om kontrakt är i full gång. Graham Potters trupp är skadedrabbad, men inga nya skador har uppkommit senaste tiden.

Därför förväntas Brighton ställa upp med samma lag som de gjorde i krysset mot Fulham. Neal Maupay leder offensiven, med Leandro Trossard och Solly March som farliga instrument på vänsterflanken. Det är här kreativiteten förväntas flöda. Men det har inte osat mål i laget, och mot just Tottenham har laget haft det svårt. Fyra av de senaste fem matcherna lagen emellan i Premier League har slutat med vinst för Tottenham. Senaste mötet vann dock Brighton med 3-0, vilket kan väcka några spöken till liv.

Med detta sagt är det mycket som talar för att Tottenham blir ett nummer för stort för Brighton. Det är inte skam i att förlora en sådan här match, när det snarare är lagen runt nedflyttningsstrecket som fokus ligger på. Trots att Kane är borta för Tottenham så tror vi på en rak 2:a till oddset 2.40 hos Betfair.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Rak 2:a
Odds: 2.40
Bolag: Betfair
Spelstopp: 20:15
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: