Speltips Brighton – Wolverhampton 15/12: Ligans målsnålaste

Martin Efvergren Publicerat: 15 december 2021

Det är ligans två målsnålaste lag som ställs mot varandra när Brighton & Hove Albion tar emot Wolverhampton Wanderers i Premier League. Matchen spelas onsdagen den 15 december 2021 med avspark kl 20:30.

Brighton - Wolverhampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brighton & Hove Albion fortsätter att kryssa sig fram i Premier League där de två senaste matcherna är som kopior av varandra. Deja vu-känslan måste sannerligen ha varit stark när Neil Maupay kvitterade till 1-1 på tilläggstid borta mot Southampton förra lördagen. Detta då han i den föregående matchen borta mot West Ham gjort samma sak i den 89:e minuten.

Brightons två senaste matcher har alltså slutat 1-1. Ser vi till deras tio senaste ligamatcher har man kryssat åtta och förlorat två. Senast man vann var den 19:e september mot Leicester. Då matchen man skulle spelat i helgen blev inställd har man en match mindre spelad än de flesta lag och ligger på elfte plats med 20 poäng efter 15 spelade matcher.

Nu gästas man av ett Wolverhampton Wanderers som inte gjort mål på fyra raka matcher. I de två senaste omgångarna har man dock ställts mot tufft motstånd i form av Liverpool och Manchester City. Två matcher som båda slutade med 1-0-förluster. Efter 16 spelade matcher är man en poäng före Brighton.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna förutsättningar

Det är jämna förutsättningar när Brighton och Wolverhampton ställs mot varandra. Endast en poäng skiljer lagen i tabellen och de senaste mötena har varit jämna tillställningar. De här båda lagen har också gemensamt att de är stabila bakåt men har desto svårare med produktionen framåt.

Wolves är Premier Leagues klart målsnålaste lag med ett snitt på 1.63 gjorda/insläppta mål per match. Brighton är ligans näst målsnålaste lag med ett snitt på 2.00 mål per match.

När lagen senast möttes i maj i våras vann Wolverhampton hemma med 2-1. Dessförinnan hade man spelat oavgjort i fyra raka möten. I kraft av hemmaplansfördel gäller Brighton som knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. En rak etta ger omkring 2.40 gånger insatsen.

Raul Jiménez blev utvisad i Wolves möte mot Manchester City lördags och saknas därmed till den här matchen. Hos Brighton finns Dunk, Alzate, Welbeck, Webster och Duffy på skadelistan.

Brighton har alltså kryssat åtta av sina tio senaste ligamatcher och det är onekligen så att oavgjort vore ett logiskt resultat även i den här matchen. I än större utsträckning är det mycket som talar för att det kommer bli en målsnål tillställning.

Ett underspel ger dock, av naturliga orsaker, ingen vidare utdelning. Wolves har en målskillnad på totalt 1-2 över de fem senaste matcherna. Båda lagen har inte gjort mål i deras sex senaste matcher. Mitt spel på den här matchen blir att båda lagen inte kommer göra mål till 1.83 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.83
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, onsdag 15 december 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: