Speltips Brighton – Wolves 2/1: Tät historia

Simon Pålsson Publicerat: 2 januari 2021

Wolverhampton Wanderers hoppas kunna studsa tillbaka med tre poäng borta mot Brighton i Premier League den 2 januari 2021.

Brighton - Wolverhampton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är alltså dags för årets första intensiva fotbollslördag i England och det står idel tunga matcher på schemat den här gången. Förväntningarna är därmed ganska höga när man bänkar sig i tv-soffan, fortsatt lite stukad efter nyårsfirandet tidigare den här veckan.

Brighton och Wolverhampton Wanderers gör upp i vad jag kallar ett möte mellan två av säsongens största besvikelser. Det är kanske bara Arsenal som har underpresterat mer i förhållande till förväntningarna än vad dessa båda lag har gjort?

Känslan var att Brighton skulle bli ett givet mittenlag och etablera sig i Premier League nu, men det har snarare blivit bottenstrid och brist på vinster. Två vinster på 16 försök är ett närmast horribelt facit för ett lag med ett spel som ofta ger sken om att vara betydligt bättre, och mer effektivt, än vad poängskörden faktiskt visar.

Wolverhampton Wanderers då? Jo, man har känts som den främsta utmanaren till de största klubbarna i toppen ett bra tag, men den här säsongen har varit ett steg tillbaka. Man har i för sig sex vinster hittills, men eftersom man har förlorat sju matcher har säsongsinledningen på det stora hela ändå varit svag.

Vilket lag kan vinna här?

Det såg äntligen ut som att Brighton hade fått tillbaka ett slagkraftigt lag för ett par matcher sedan, men nu har skadesituationen återigen blivit ett huvudbry för Graham Potter, som nu kan behöva laborera en del med startelvan för att verkligen få till det.

Nu senast släppte man inte ens in Solly March, Neal Maupay och Ben White, som alla vilades mot Arsenal. Rimligen är det tre spelare som nu kan finnas med i startelvan igen.

Det man däremot ska ha med sig är att Tariq Lamptey, Flordin Andone och José Izquerdio garanterat missar. Om det vill sig illa kommer också affischnamnen i laget, Adam Lallana och Danny Welbeck, att behöva stå över.

Wolverhampton har haft Jonny borta hela säsongsinledningen och inte heller här spelar han. Raul Jimenez står också som ett osäkert kort för ett tag framöver. Leander Dendoncker och Willy Boly är snart redo för spel igen.

X (oavgjort) spelas till 3,25 gånger såsen hos Unibet. Det här är två lag som har förtvivlat svårt att vinna, men som också undviker förluster ganska många gånger.

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,25
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30, lördag 2 januari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: