Speltips Burnley – Arsenal 6/3: Lunchmöte

Simon Pålsson Publicerat: 5 mars 2021

Det tidiga mötet i Premier League lördagen den 6 mars 2021 spelas mellan Burnley och Arsenal, där Burnley hoppas skrälla igen.

Burnley - Arsenal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Minns ni matchen i mitten av december förra året? När Burnley bortaslog Arsenal och på något sätt cementerade uppfattningen om att Arsenal inte är att räkna med den här säsongen. För en viss Mikel Arteta var det också en minst sagt tung match.

Arsenal har efter det rest sig, men har på slutet fallit tillbaka in i gamla, sämre mönster, och har tappat tätkänningen igen. Arsenal må ha tolv matcher kvar att spela, men det är nio poäng upp till en Europaplats och att nå Champions League med så många lag inblandade blir för svårt.

Det faktum att Arsenal bara har nio poäng upp gör att chansen ändå lever, men då ska man ta sig förbi en handfull lag i tabellen. Det är lag som man är beroende av förlorar matcher och gör svaga resultat hela vägen in i mål. Det ligger med andra ord utanför Arsenals händer.

Det finns inte heller mycket som pekar på att Arsenal är ett lag som kan rada upp vinst och köra över sina motståndare kommande veckor. Nu vann Arsenal i för sig borta mot Leicester City, men räcker det? Ärligt? Inspirationen är där då och då, men inte tillräckligt ofta.

Burnley har bara sex poäng till godo på Fulham på nedflyttningsplats och måste utnyttja varje match till att ta poäng. Någonting annat vore dumt i det läget som man befinner sig i.

Burnley visade också i vintras att man kan ställa till det för Arsenal, då dessutom på bortaplan, varpå jag ser framför mig en tät historia här igen.

Odds på underspelet

Efter större problem med skador i perioder har Burnley nu fått ordning på truppen och kan i mitt tycke formera ett slagkraftigt lag inför hemmamötet med Arsenal, ett lag som man har för vana att störa ordentligt när det kommer till spelsättet.

Ashley Barnes kommer inte att spela, men det finns vissa förhoppningar om att Johann Gudmundsson, Robbie Brady och Matej Vydra ska hinna bli spelklara.

Mikel Arteta har egentligen inga större problem med skador. Emile Smith Rowe, som vissa argumenterar för ska starta, känns lite tveksam på förhand. Vidare är Runar Alex Runarsson också lite tveksam.

Det återstår att se hur man tar sig an den här matchen, men risken finns att bortalaget vilar en och annan spelare inför veckans Europa League, som man annonserat är otroligt viktigt.

Under 2,5 mål spelas till 1,92 gånger smeten hos Hajper!

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,92
Bolag: Hajper
Spelstopp: 13:30, lördag 6 mars 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo