Speltips Burnley – Aston Villa 27/8: Tufft test

Axel Sjödin Publicerat: 27 augusti 2023

Burnley spelar sin andra match för säsongen då Aston Villa kommer på besök till Turf Moor på söndag.

Burnley - Aston Villa

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Båda dessa lag förlorade med flera måls marginal i premiäromgången, men medan Aston Villa har fått chansen att studsa tillbaka så fick Burnley stå över den senaste omgången på grund av att Kenilworth Road inte var spelklar inför deras bortamatch mot Luton.

Det är svårt att dra några större slutsatser efter Burnleys 0-3-förlust hemma mot Manchester City i premiären. Burnley såg otroligt bra ut i Championship förra året och har investerat mycket under sommaren, så de är definitivt ett lag som förväntas hålla sig kvar, men deras nivå har ännu inte testats riktigt.

De ställs dessutom återigen mot tufft motstånd i deras andra match för säsongen, och får ses som underdogs hemma på Turf Moor mot ett Aston Villa som har öst in mål i deras senaste matcher. Matchen kommer i alla fall att bli en bra fingervisning kring hur Burnley står sig tidigt, och Vincent Kompany har nu haft gott om tid på sig att reflektera över vad han hade kunnat göra annorlunda i säsongspremiären.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Aston Villa har studsat tillbaka

Även Aston Villa åkte på en förlust i premiären då de föll tungt med 1-5 borta mot Newcastle. Siffrorna speglade kanske inte matchbilden helt och hållet, men fem insläppta mål är svårt att förklara bort. Men det spel de har visat upp därefter har sett betydligt bättre ut i alla fall, och Unai Emery kan återigen ställa in siktet högt.

Everton kördes över på Villa Park med klara 4-0 i den nästföljande omgången, och under veckan har de hunnit avgöra ett dubbelmöte mot Hibernian redan i första mötet genom ett 5-0-resultat. Aston Villa har varit skoningslösa efter att själva ha fått smaka på en förnedrande förlust inledningsvis, och de kliver också in i den här matchen som favoriter.

Ollie Watkins kom verkligen igång med målskyttet i Conference League-kvalet senast då han lyckades göra ett hattrick redan i den 48:e minuten. Emerys frejdiga Aston Villa har återigen gått att känna igen, och inför i år känns de ännu vassare med ett par viktiga förstärkningar. Nyligen har även Nicolò Zaniolo anslutit på lån, vilket är en spännande spelare som har väldigt hög potential. Zaniolos skadebenägenhet har dock hållit tillbaka hans karriär.

Ett spel på den raka tvåan är nog inte dumt här för en bit över två gånger pengarna, men då vi inte riktigt har fått reda på hur starka Burnley är i år så spelar vi istället på över 2,5 mål i matchen för 1.86 gånger pengarna hos Coolbet. Med tanke på hur målfarliga Villa har sett ut på senaste så känns det som ett fullt rimligt spel.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 27 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logo