Speltips Burnley – Aston Villa 7/5: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 7 maj 2022

Ett Burnley som kämpar för sin existens i Premier League gästas av Aston Villa. Matchen spelas lördagen den 7 maj 2022 med avspark kl 16.00 på Turf Moor.

Burnley – Aston Villa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Burnley FC vägrar att ge sig. Med fyra matcher kvar att spela har man nu kravlat sig upp ovanför nedflyttningsstrecket och det är en imponerande bedrift att kunna plocka fram den mentala styrkan när det krävs som mest.

Sean Dyche har en stor del i den mentalitet som präglat Burnley i nästan ett decennium. Men efter förlusten mot Norwich för en månad sedan fick manager Dyche sparken och sedan dess har Michael Jackson lett laget – med framgång.

Sedan Dyche fick gå har Burnley spelat fyra matcher på vilka man tagit hela tio poäng. Jackson inledde med ett kryss borta mot West Ham och därefter har man vunnit tre raka matcher mot Southampton, Wolverhampton och senast Watford.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mycket på spel

Aston Villa hade bara tagit en poäng på de fem senaste ligamatcherna inför mötet mot Norwich i lördags. Där lyckades man så bryta den trenden då man kunde slå tabelljumbon med 2-0 på Villa Park.

Aston Villa står därmed på 40 poäng efter 33 matcher vilket ger en 13:e plats i Premier League. Burnley är sex poäng efter Aston Villa och har i sin tur två poäng ner till Everton som har en match mindre spelad.

Framskjutna matcher på grund av pandemin har gjort att Burnley och Aston Villa ännu inte har mötts den här säsongen. De har alltså kvar att möta varandra två gånger då de möts i Birmingham i den näst sista omgången.

Burnley kommer nu från tre raka segrar där man i lördags lyckades vända ett 1-0-underläge till seger med 2-1 i slutminuterna mot Watford. Det var förstås en oerhört stärkande och viktig seger och de tycks ha fått precis den effekt man önskade av det något kontroversiella tränarskiftet.

Burnley har utan tvekan mest att spela för och man lär bäras fram hemma på Turf Moor. Det gör att jag håller dem som favoriter i den här matchen. De två senaste hemmamatcherna har man hållit nollan då man besegrat Southampton och Wolves. Samtidigt har Aston Villas offensiv inte övertygat på sistone.

Jag tror på en jämn och tät tillställning och jag har svårt att se att det kommer att bli något målkalas. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.81 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 7 maj 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: