Speltips Burnley – Brighton 6/2: Målspelet

Simon Pålsson Publicerat: 6 februari 2021

Brighton kan ha prickat toppformen nu och gäller som klara favoriter borta mot Burnley, ett svårspelat möte i Premier League.

Burnley - Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Att det är svårt att spela mot bottenlaget Burnley, inte minst på bortaplan, är någonting som många större klubbar i Premier League har fått erfara under säsongen. Senast hade Manchester City vissa problem att bryt Aner laget, och dessförinnan hade Chelsea inte helt enkelt att vinna med 2-0.

Vi vet också att Burnley innan det hade en vinst borta mot Liverpool, samt sen två ytterligare vinster i rad (i FA-cupen och i ligan). Det gör att laget på det hela taget är i bra slag och att förlustsviten med två raka nederlag nu inte ska övertolkas. Det har trots allt varit mot två av ligans klart bästa lag.

Nu väntar ett annat lag som är svårslaget för tillfället, nämligen Brighton.

Brighton har vunnit mot Liverpool och Tottenham på sistone, och kommer till det här mötet med tre raka hållna nollor. En sak som varit slående med Brighton den här säsongen har varit det bristande målskyttet, där spelövertaget ofta borde ha inneburit fler mål framåt, men där det inte riktigt finns en spelare som ska trycka in bollen för laget.

Kan det bli ett problem för Brighton här också? Det är inte omöjligt.

Underspelet till bra odds

Brighton visade verkligen att man är ett lag som kan slå vilket lag som helst i Premier League senast, och på slutet har man tagit två vassa vinster mot storklubbar. Detta trots att man fortfarande har stora problem med skador i truppen och att man, i mitt tycke, fortfarande inte kan formera sitt allra starkaste lag.

Det är uppenbart att Graham Potter i en bättre värld hade fått en mer hel och mer välavvägd trupp, något som hade gjort att han utan tvekan hade varit en tränare för övre halvan i Premier League. Men den tiden kanske kommer.

Alexis Mac Allister ser ut att kunna komma tillbaka nu, men han är tveksam. Det är också Joel Veltman och Jason Steele. Vad vi vet är att Solly March, Danny Welbeck, Tariq Lamptey, Flordin Andone, Alireza Jahanbakhsh och José Izquierdo inte kan spela just det här mötet.

I hemmalaget är läget bättre, men med ett par osäkra kort som gör det lite svårbedömt var man står. Ashley Barnes, Robbie Brady, Chris Wood, Charlie Taylor och Josh Brownhill testas alla sent.

Inget av lagen spelar sprudlande matcher. Under 2,5 mål spelas till 1,63 gånger såsen hos SpeedyBet, men jag får erkänna att det det lockar med ett spel på Brighton också.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,63
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 16:00, lördag 6 februari 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: