Speltips Burnley – Everton 5/12: Lördagsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 5 december 2020

Det är äntligen lördag, Stryktipset och Premier League på tv igen. Mötet mellan Burnley och Everton lockar den 5 december 2020.

Burnley - Everton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det är en helt fullmatad fotbollshelg som nu väntar och förväntningarna är som brukligt höga inför matcherna som ska spelas. Burnley och Everton spelar ett möte med en klar favorit, men där formen är klart på dekis i båda lagen.

Everton var som bekant hela den engelska fotbollens stora succélag under inledningen på säsongen, men nyhetens behag har mättats en aning och formen är klart på nedgång. Nu senast föll man dessutom hemma mot nykomlingen Leeds United med 0-1.

Men i grunden är det här ett bra lag och kanske är det helt rätt läge i tiden att man nu spelar mot det som jag anser vara det svagaste laget i hela serien, möjligen tillsammans med Sheffield United. Men formen tyder minst sagt på att Burnley har det tungt.

Nu tog man i för sig en vinst mot Crystal Palace förrförra veckan, men annars har formen varit konstant risig. 5-0-förlusten mot Manchester City var väntad – då jag förutspådde exakt det resultatet i speltipset inför matchen.

Everton tar poängen

Burnley har fått viss ordning på skadeproblemen som har gäckat laget under hela säsongsinledningen, men med det sagt finns det hela fem spelare som står som lite osäkra kort inför helgen och som kommer att testas sent. Vi kan förmodligen räkna med att ett par av namnen inte kommer till spel alls. Nick Pope vill man gärna ha tillbaka mellan stolparna, men han kommer att behöva testas sent. Efter fem insläppta senast kan man konstatera att man har saknat sin ordinarie målvakt.

Om vi ser bortom målvaktspositionen finns det också skavanker på Phil Bardsley, Dale Stephens, Robbie Brady och Josh Brownhill. Jack Cork har å sin sida varit borta hela säsongen och kommer inte att spela den här matchen heller.

Jean-Phillippe Gbamin, Seamus Coleman och Lucas Digne är tappen i bortalaget och det är visserligen inga roliga spelare att behöva klara sig utan för Carlo Ancelotti. Men det man kommer att kunna formera istället är starkt. Det kanske är högerbacksplatsen som är ett litet problem där Seamus Coleman varit given i många, många år.

Evertons trend är klart negativ, men nu har man ett guldläge att studsa tillbaka med en viktig trepoängare.

Everton -0,25 (asian) spelas till 1,74 gånger såsen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Everton -0,25 (asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 13:30, lördag 5 december 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: