Speltips Burnley – Fulham 17/2: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 17 februari 2021

Det är ångestfyllda poäng som står på spel inför bottenmötet mellan Burnley och Fulham i Premier League onsdagen den 17 februari 2021.

Burnley - Fulham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är Champions League-onsdag mitt i en intensiv vecka av Europaspel, men trots det har ett par ligor runt om i Europa beviljats tillstånd att spela matcher från det inhemska ligaspelet parallellt med matcherna i Europa.

Så brukar inte vara fallet, men som en liten aptitretare inför åttondelsfinalerna på kvällen kan vi nu njuta av det intensiva bottenmötet mellan Burnley och Fulham i Premier League.

Sett till tabellen är det här en av säsongens hetaste matcher hittills, med tanke på att Burnley i princip kan säkra nytt kontrakt, och Fulham kan väcka liv i den bottenstrid som många menade var död. En sexpoängsmatch av den här digniteten kommer allt mer sällan faktiskt.

Burnley vann klart med 3-0 mot Crystal Palace senast, och har åtta poäng (samt en match mindre spelad) än Fulham på den översta nedflyttningsplatsen. Det är ett avstånd som krymper till respektabla fem poäng vid en förlust här.

Samtidigt kan Fulham i praktiken ha elva poäng upp till säker mark om man förlorar här och ett bortamöte med Burnley är aldrig enkelt, även om Fulham vann senast.

Båda lagen vill vinna

Burnley har skaffat sig ett hyfsat andrum neråt, men de tär kanske den här matchen som i slutändan kommer till att avgöra om man blir indragna i bottenstriden eller inte. Om man undviker att förlora här ska det mycket till för att Burnley ska ramla ner.

Chris Wood, Charlie Taylor och Ben Mee står som tveksamma här, men i övrigt kan man formera precis det lag man vill här. Sean Dyche lär gå på säkra kort och fortsätta med ett hårt arbetande lag, med säkra kort i sin startelva.

Tom Cairney är den enda spelaren i Fulham som måste stå över den här matchen och det gör att man rimligen bör ha en bättre chans att skrälla mot Burnley. Josh Maja gjorde succé senast med två mål och kommer att bli viktig om det här ska gå att rädda.

Båda lagen göra mål spelas därför till 2,00 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 2,00
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, onsdag 17 februari 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: