Speltips Burnley – Leicester 3/3: Målspelet

Simon Pålsson Publicerat: 3 mars 2021

Leicester City såg bleka ut senast, men vill nu studsa tillbaka borta mot ett svårspelat Burnley i Premier League den 3 mars 2021.

Burnley - Leicester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som bottenstriden har utvecklat sig i Premier League är det uppenbart att Burnley inte kan slappna av än, även om man i stora drag har en ganska stark säsong bakom sig.

Men det handlar trots allt om ett lag som på 26 omgångar inte har gjort mer än 18 mål framåt och som med det sagt har haft förtvivlat svårt att vinna sina matcher. När man väl vinner blir det ofta täta historier. På hemmaplan är deras målfacit också klart bättre, ska sägas.

Men i skrivande stund har laget bara fem poäng till godo på Fulham som ligger på den sista nedflyttningsplatsen. Det återstår tolv omgångar att spela, så mycket kan bevisligen hända.

Leicester City kommer från två raka svidande förluster, däribland en tung förlust hemma mot tjeckiska Slavia Prag i Europa League, och nu senast hela 1-3 hemma mot Arsenal.

Om man vill vara lite mer optimistiskt lagd kan man se den här förra veckan som den käftsmäll Leicester City behövde för att vakna upp. Nu kan man också, bortsett från kvartsfinalen mot Manchester United senare i vår i FA-cupen, helt fokusera på ligaspelet. Det är rimligt med tanke på att man jagar en plats till Champions League nu.

Bortalaget öser på

Burnley har Johann Gudmundsson tillbaka på skadelistan och vi kan lugnt konstatera att det här inte blivit den säsong som mittfältaren hade hoppats på. Ashley Barnes är en annan spelaer som inte kommer att kunna spela för hemmalaget.

Robbie Brady och Erik Pieters ska därutöver stå som osäkra inför matchen. Det återstår att se om dessa båda kan komma till spel.

Med allt det här sagt är det värre tapp vi ser i Leicester City, även om man kan argumentera för att det är en trupp som är mindre känslig för tapp. Det återstår att se om Wesley Fofana, Jonny Evans och James Maddison kan spela. Alla dras med små skadebekymmer.

Det vi däremot vet är att Dennis Praet, Wes Morgan, Ayoze Perez, James Justin och Harvey Barnes inte kan spela. Nästan uteslutande spelare som trots allt gjort en hel del minuter och matcher den här säsongen. Ingen optimal situation alltså.

Båda lagen göra mål spelas till 1,91 gånger såsen hos SpeedyBet. Det är uppenbart att båda lagen har defensiva bekymmer.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,91
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 19:00, onsdag 3 mars 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo