Speltips Burnley – Liverpool 19/5: Tacka Alisson

Simon Pålsson Publicerat: 19 maj 2021

Alisson Becker räddade chansen för Liverpool, som nu måste vinna borta mot Burnley för att målvaktens nickmål senast inte ska bli obetydligt.

Burnley - Liverpool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En riktigt, riktigt svag säsong för Liverpool ser ut att kunna ordna sig på slutet, om man har lite marginaler på sin sida och gör vad man ska i slutet på säsongen. Det som är kravet är två raka vinster för att man ska kunna nå Champions League.

Det höll på sig att skita sig senast, borta mot West Bromwich Albion, men då blev det plötsligt islossning deluxe i slutsekunderna när Alisson Becker knåppade in 2-1-målet på en hörna och firade som en vettvilling.

Nu har Liverpool chansen att nå den finaste av klubblagsturneringar igen – men det krävs som sagt att man gör jobbet på slutet. Frågan är om det här inte kan ge den energi som ibland har saknats den här säsongen?

I hemmalaget Burnley, som man nu möter, finns det inte mycket att spela för sedan kontraktet säkrats. Man gör det bra mot bottenlagen den här säsongen, men så fort det är svårare motstånd har man det lite tuffare.

Med det sagt bortaslog Burnley faktiskt Liverpool när storlaget var inne i sin kanske sämsta period på hela säsongen. Den matchen slutade 0-1. Nu tror jag att det är dags för revansch.

Vi rekar med odds i Premier League

Burnley har Robbie Brady, Kevin Long och möjligen ett gäng andra spelare borta inför den här matchen mot Liverpool. Nu är problemet med frånvaro betydligt större i bortalaget, men Burnley ser inte ut att kunna formera precis det lag man vill.

Phil Bardsley, Nick Pope och Dale Stephens kommer att testas sent, men Nick Pope är den spelare som ser ut att vilas. Mest för hans egen skull inför sommarens EM 2021. Burnley har trots allt ingenting att spela för.

Liverpool då? Jo, man kommer att sätta sin offensiva trio med Firmino, Salah och Mané längst fram. Det är såklart viktigt. Men man saknar i princip alla sina ordinarie mittbackar, som vanligt, samtidigt som stöttepelare som James Milner och Jordan Henderson inte heller kan spela. Diogo Jota, som kan fylla en funktion som inhoppare, är inte heller med.

Med med allt det här sagt är det också uppenbart att Liverpool har en rakt igenom starkare startelva än sina motståndare. Och är det troligt att man förlorar två gånger om mot Burnley, samma säsong? Inte jätte va?

Liverpool -1,5 spelas till 1,70 gånger såsen hos Betsafe. Nu tror jag att man löser det här.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool -1,5
Odds: 1,70
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:15, onsdag 19 maj 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: