Speltips Burnley – Manchester City 11/8: Premiär i England

Axel Sjödin Publicerat: 11 augusti 2023

På fredagskvällen är det äntligen dags för Premier League att dra igång, och först ut är mötet mellan Burnley och Manchester City.

Burnley - Manchester City

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Premiären bjuder måhända inte på det mest spännande mötet, men det spelar mindre roll när säsongen äntligen är igång. På fredagen får vi följa mötet mellan nykomlingen Burnley och de regerande mästarna Manchester City då de kämpar om säsongens tre första poäng på Turf Moor.

Burnleys succétränare Vincent Kompany kommer inte att få en lätt uppgift då han möter sin tidigare klubb i hans första Premier League-match som tränare. Han och hans Burnley imponerade stort då de dominerade Championship under fjolåret. De säkrade tidigt avancemang och lyckades komma upp i otroliga 101 poäng till slut.

De får ses som en stark nykomling och har verkligen inte snålat in under transferfönstret då de har lyckats knyta till sig ett flertal spelare för en inte oansenlig mängd pengar. Tyvärr för Hjalmar Ekdals del så har de också värvat in två mittbackar, vilket lär påverka svenskens speltid i klubben. Anfallaren Zeki Amdouni från Basel är i alla fall det mest spännande nyförvärvet och det kommer att bli väldigt intressant att se vad Kompany kan uträtta i högstadivisionen i år – vi får nog se ett helt annat Burnley än det Sean Dyche ledde länge.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nu ska framgångarna följas upp

Förra säsongen befäste Manchester City sig själva som världens bästa lag efter att ha säkrat en historisk trippel. Vi får se ifall de kan fortsätta leverera på samma nivå nu när de faktiskt har vunnit allt. Pep Guardiola har alla förutsättningar för att återupprepa succén, men det är aldrig lätt att göra två säsonger på rad.

Det ska också att bli intressant att se hur det kommer att se ut nu när två nyckelspelare på mittfältet har lämnat dem i form av Riyad Mahrez och Ilkay Gündogan. De kommer inte att bli lätta att ersätta, och frågan är om Mateo Kovacic är rätt man för jobbet. Manchester City lär förmodligen inte vara klara på transfermarknaden riktigt ännu, även om man redan har spenderat stora pengar på att ta in Josko Gvardiol från Leipzig.

Men som det ser ut i nuläget så har flera rivaler i toppen av Premier League satsat rejält den här säsongen i jämförelse med vad Manchester City har. De går tveklöst återigen in som favoriter inför säsongen, men det finns trots allt ett par frågetecken nu inför hösten.

Det är i alla fall svårt att se någon annan utgång på fredag än en vinst för City, som har haft det väldigt lätt för Burnley de senaste åren. Men Kompanys Burnley kommer förmodligen att försöka ge dem en match och bjuda hemmapubliken på en uppvisning. Jag tror att de har goda chanser att åtminstone få hål på motståndet, och därför spelar vi på att båda lagen gör mål för 2.02 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.02
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, fredag 11 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logo