Speltips Burnley – Manchester City 30/9: Svårbedömt

Simon Pålsson Publicerat: 30 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Manchester City har öppnat trevande, och spelar nu med ett reservbetonat lag borta mot Burnley i engelska Ligacupen den 30 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är speciella tider som nu råder i den engelska toppfotbollen, där man verkligen inte har inlett säsongen långsamt eller trevande. Det är snarare tvärtom. Högt tempo från början, med många matcher på breda fronter för lagen.

Parallellt med att det spelas matcher i Ligacupen är det också många matcher i Ligacupen, och inom kort kör även världens mest anrika turnering FA-cupen igång. Det blir ett enda långt maraton för lagen, och viktigt är hela tiden att prioritera mellan matcherna.

En annan aspekt är den som gillar betting – och hur man ska förhålla sig till matcherna. Alldeles uppenbart behöver man ha koll på hur lagen reagerar när det är dags för cupspel. En klubb som man ofta kan räkna med är Manchester City, som har som vana att släppa fram sina reserver i cupspelet. Det är bra sätt att ge talangerna speltid, och såklart se till att inte överbelasta övriga viktiga spelare.

Nu ställs Manchester City mot ett alltid svårspelat Burnley. Det är ett lag som alltid är svårslaget, som är tungt att möta, och som ser det här som en god chans att faktiskt ta poäng. Men man lär spela sin vanligtvis defensivt inriktade fotboll här också, för att inte bjuda Manchester City på någonting gratis.

Målspel hämtas

Burnley har öppnat säsongen utan ett par potentiellt tongivande spelare, och inte minst den hårföre islänningen Johann Gudmundsson har varit skadad. Han är utanför laget ett bra tag till. Det kommer även spelare som Jack Cork, Ben Mee och Robbie Brady att vara. Ashley Barnes, James Tarkowski och Jay Rodriguez gäller alla som osäkra kort på förhand.

Med tanke på att det här kanske inte är matchen som man absolut måste vinna kan vi nog räkna med att man inte tar någon onödig risk med spelare. Burnley lär också se det som en klar nackdel att man spelar mot ett svårspelat Manchester City.

Men med det sagt lär Pep Guardiola sin vana trogen formera ett lag som är relativt b-betonat och där spelare som inte nödvändigtvis spelar match i ligan nu ska få chansen att visa upp sig även i skarpt tävlingssammanhang. Men det är såklart ett tecken på att man prioriterar ner Ligacupen en aning.

Med allt det sagt ska sägas att det finns många tunga spelare som är borta med skador, och som av den anledningen inte kan spela matchen. Bernardo Silva, Sergio aguero, Joao Cancelo, Gabriel Jesus och Adrian Bernabé finns inte med i truppen för Manchester City, som saknar Ilkay Gundogan också.

Med största sannolikhet är Nicolas Otamendi färdig med sitt fotbollsspelande i Manchester City, då han närmar sig Benfica. I gengäld får den engelska storklubben in mittbacken Ruben Dias vad det lider. Aymeric Laporte, om jag ska fortsätta att rabbla upp mittbacksnamn, ser ut att kunna spela snart igen. Han är tillbaka från corona och rimligen vill man spela honom här för att ge honom viktiga minuter.

Här är min känsla att det inte sprudlar mer än nödvändigt. Under 3,5 mål spelas till 1,60 gånger insatsen hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,60
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:00, onsdag 30 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: